Doll 08

Ανάγλυφο κολάζ



α. Κολάζ-Κούκλα
Υλικά: Χαρτί ακουαρέλας , καθρεφτάκια , διάφορες χάντρες , ύφασμα τσόχας , διακοσμητικές πέτρες , μαλλί πλεξίματος , κορδελα , κολλά ατλακολ ψαλίδι , βαμβάκι.
Τρόπος κατασκευής
Ζωγραφίσα πάνω στο χαρτί ακουαρέλας το σχέδιο της κούκλας. Κολαω της χάντρες , τις διακοσμητικές πέτρες ,και τα καθρεφτάκια για γυαλιά. Σχεδίασα πατρόν για το ύφασμα του φορέματος.Το έκοψα και το κόλλησα στο σχέδιο. Έκοψα την κορδέλα και την κόλλησα πάνω στο φόρεμα. Μέσα στο μπούστο του, το γέμισα με βαμβάκι. Πήρα το μαλλί πλεξίματος το έκοψα στο κατάλληλο μήκος τον μαλλιών της και το κόλλησα στο κεφάλι της.
Τρόπος κατασκευής από τα παιδιά
Για να μπορέσουν και τα παιδιά να κατασκευάσουν αυτό τι είδος κολάζ, θα πρέπει να εφαρμόσουν τον πιο απλό και ακίνδυνο τρόπο, χρησιμοποιώντας υλικά κατάλληλα για παιδιά. Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι όλα τα παραπάνω, εκτός από χάντρες, διακοσμητικές πέτρες ,και τα καθρεφτάκια. Αντικαθιστούμε αυτά με: μεταλιζέ χαρτί για γυαλιά , σπάγκο χρωματιστό αντί για χάντρες, για τα χείλη βελουτέ χαρτί,. φασόλια διαφόρων ειδών για διακοσμητικές πέτρες.

Προετοιμασία Παιδαγωγού
Σχεδιάζουμε πάνω σε χαρτί ακουαρέλας το σχέδιο της κούκλας ή τυπώνουμε σε χαρτί Α4 ένα πατρόν και τα μοιράζουμε στο παιδιά. Αυτά με τις δικές μας κατάλληλες οδηγίες θα προσπαθήσουν να το κάνουν.


Συζήτηση με τα παιδιά
· Σας αρέσουν οι κούκλες;
· Ποιο σχέδιο θα θέλατε να έχει η δική σας κούκλα;
· Ποια υλικά χρησιμοποιήσαμε;
· Ποσά είναι τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε;
· Τι χρώματα βάλαμε;



Παρακαλώ να το χρησιμοποιήσετε μόνο για προσωπική σας χρίση λόγο πνευματικών δικαιωμάτων

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...