Πηγαίνετε για paintball είναι απόλυτη διασκέδαση

Έχεις καιρό να ανεβάσεις την αδρεναλίνη σου και να εκτονωθείς όπως τότε που ήσουν παιδί; Κάτι σαν κλέφτες και αστυνόμοι, πόλεμο, κυνηγητό, κρυφτό. Θυμάσαι αυτά τα παιχνίδια; Τώρα και για μεγάλους. Παίξε paintball...

Το αίμα θα κυλήσει στις φλέβες σου καυτό, και θα νιώσεις να αναζωογονούνται τα κύτταρά σου. Το paintball είναι μόνο ένα παιχνίδι και μάλιστα ομαδικό με πολλές συγκινήσεις και περιπέτεια. Προγραμματίσε και πάρε μαζί τους φίλους σου, τα παιδιά σου ,τους φίλους των παιδιών σου και τους γονείς τους. Όσοι πιο πολλοί τόσο το καλύτερο. Το paintball δεν κοιτά ηλικία και δε χρειάζεται ιδιαίτερη σωματική διάπλαση. Επίσης δεν χρειάζεται να είσαι ζωγράφος για να το ευχαριστηθείς. Μυαλό και στρατηγική είναι αρκετά για να κάνεις σχεδιασμό πως θα «εξοντώσεις» τον αντίπαλό σου, γεμίζοντάς τον με χρώματα όταν θα τον σημαδέψεις με το όπλο σου.

Τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί και στην Ελλάδα αυτό το συναρπαστικό άθλημα και νέοι χώροι ξεφυτρώνουν σε όλοι τη χώρα που διοργανώνουν παιχνίδια paintball.

Κι όμως το paintball έχει ιστορία
Όσο και αν φαίνεται περίεργο το άθλημα αυτό έχει τη δική του ιστορία. Ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα, το 1980, όταν η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ επινόησε ένα πιστόλι για να μαρκάρει με χρώμα τα δέντρα. Η Ένωση Κτηνοτρόφων ΗΠΑ αποδέχθηκε την ιδέα του πιστολιού μαρκαρίσματος, και το πρότεινε στους κτηνοτρόφους, ως εναλλακτική λύση για το μαρκάρισμα των ζώων.

Όμως οι αγελαδάριδες το είδαν σαν παιχνίδι και άρχισαν να παίζουν μεταξύ τους στις ελεύθερες ώρες τους. Οι Αμερικανοί δεν άργησαν να το κάνουν σύντομα ένα εκμεταλλεύσιμο παιχνίδι και να δημιουργήσουν χώρους όπου το επισκέπτονταν άτομα που ήθελαν να νιώσουν συγκινήσεις πολέμου, με ειρηνικά μέσα. (Κατάλοιπα του Βιετνάμ). Σήμερα παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες από εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων.

Πώς παίζεται;
Άνδρες και γυναίκες συναγωνίζονται στα ίσια. Χρειάζεται ευφυΐα, αποφασιστικότητα και ομαδικότητα μεταξύ των παικτών. Το paintball έχει κανόνες, σύστημα καταμέτρησης σκορ, διαιτητές και γίνονται κάθε χρόνο εθνικά και διεθνή πρωτάθλημα. Ο διαιτητής μαζεύει τις ομάδες και τις ενημερώνει για τους κανόνες του παιχνίδιου. Πώς μαζευόμασταν παιδιά για να παίξουμε κλεφτες και αστυνόμους; Κάτι τέτοιο. Μοιράζονται τα υλικά, μάσκες, χρωμομπίλιες, και τα όπλα -που τα λέμε μαρκαδόρους εδώ- και σκορπίζονται οι ομάδες στις πίστες. Εκεί μοιράζονται σε ομάδες και ο διαιτητής τους ενημερώνει για το σενάριο και την αποστολή. Το παιχνίδι ξεκινάει και καθένας που χτυπιέται αποχωρεί από το παιχνίδι, μέχρι να τελειώσει η αποστολή. Υπάρχουν διάφορα σενάρια, με επικρατέστερα το capture the flag. Σ αυτή την περίπτωση η σημαία πρέπει να φτάσει στο κέντρο της πίστας της αντίπαλης βάσης. Όμως υπάρχει και το σενάριο της επίθεσης, της κατάληψης κάστρου, λόφου ή κτιρίου. Κάθε παρέα παίζει συνήθως 10-20 παιχνίδια μέσα σε 2-4 ώρες.

Πόσο κοστίζει; Τι να φορέσω;
Είναι σαν να πηγαίνεις στο λούνα πάρκ, δεν είναι μια ακριβή ενασχόληση. Εξάλλου δεν το κάνεις συχνά. Είναι ένα παιχνίδι εκτόνωσης, που και που. Η τιμή χρέωσης εξοπλισμού paintball στην Ελλάδα κυμαίνεται από 20 euro και μπορεί να τον βρεις και 32, ανάλογα το κέντρο. Περιλαμβάνει όπλο, μάσκα, αέρα, και 100 μπίλιες. Επίσης θα σου προσφέρουν στην ίδια τιμή, καφέ, νερά για 3,5 ώρες παιχνίδι. Αν κάποιος θέλει να ρίξει παραπάνω από τις 100 αρχικές μπίλιες, χρεώνεται και 6 λεπτά (0,06 euro) για κάθε επιπλέον μπάλα.
Αν πορωθείς με το άθλημα και θέλεις να αγοράσεις το δικό σου εξοπλισμό δηλαδή (όπλο, φιάλη, μάσκα), οι τιμές αρχίζουν από 200 euro και φθάνουν πάνω από 3.000 euro. Ένας μέσος ικανοποιητικός εξοπλισμός βρίσκεται στα 450-600 euro.
Επίσης χρειάζονται ρούχα τα οποία να βοηθάνε στην παραλλαγή μέσα στο παιχνίδι, πρέπει δηλαδή να είναι σκούρα και άνετα ρούχα, όπως φόρμες ή στρατιωτικές στολές παραλλαγής, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν πολύ φθηνά από υπαίθριες αγορές και από το Μοναστηράκι. Μην πας με το Armani και την Nike φόρμα σου γιατί θα γίνει αγνώριστη. Χρειάζεσαι ένα ζευγάρι άνετα αθλητικά παπούτσια ή για να μπεις ακόμα περισσότερο στο πνεύμα , στρατιωτικές αρβύλες.

Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο ασφαλές αυτό το παιχνίδι;
To paintball είναι ένα ασφαλές άθλημα με τον εξοπλισμό τον οποίο διαθέτουν πλέον τα κέντρα. Όμως, μπορεί να φύγεις με μερικές μελανιές, αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, από τα μπαλάκια που θα σκάσουν πάνω σου. Οι μπίλιες paintball σπάζοντας πάνω στον αντίπαλο, προκαλούν έναν πολύ μικρό, στιγμιαίο πόνο. Λίγο περισσότερο θα πονέσει εάν χτυπήσει σε γυμνό δέρμα απ' ότι σε δέρμα καλυμμένο με ρούχα. Το χτύπημα της μπίλιας από κοντινή απόσταση δεν είναι πιο δυνατό από ένα χτύπημα από μπαλάκι του τένις. Βέβαια, όσο πιο κοντά είναι το όπλο που πυροβολεί τόσο δυνατότερο είναι το χτύπημα. Όμως οι σημαντικότεροι "τραυματισμοί" που μπορεί να πάθει κάποιος τελειώνοντας ένα παιχνίδι paintball, είναι οι γραντζουνιές από αγκάθια, ή κάποιο στραμπούληγμα, παρά από τον να τον πυροβολήσει κάποιος.
Στην Αττική βρήκαμε τα οργανωμένα κέντρα που έχουν paintball, τα οποία όμως αναπτύσσουν και άλλες δραστηριότητες. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πολλά κέντρα σε μεγάλες πόλεις.
ATHENS PAINTBALL VILLAGE 6945150273 Αεροδρόμιο Ελευ. Βενιζέλος - Κορωπί
BOUNCING BETTY 6937267941, 6942465207 Παλαιοπαναγιά Παιανίας www.bouncing-betty.gr webmaster@bouncing-betty.gr
DEXON PAINTBALL 6978771500 Ανάβυσσος www.dexonpaintball.gr
GREEK PAINTBALL 6977598616 Κερατέα www.greekpaintball.com nikosa1@otenet.gr
GREEK PAINTBALL ACADEMY (GPA) 6948886840, 6948886313 Άγιος Γεώργιος, Ασπρόπυργος www.paintball.myweb.gr paintballgr@gmail.com
GREEK PAINTBALL PARKS 6974912680 Κανδήλι-Μεγάλο Πεύκο, Μέγαρα www.gpaintballparks.gr info@gpaintballparks.gr
PAINTBALL HELLAS 6932261467 Βαρυμπόμπη, Πάρνηθα www.paintballhellas.com koukoun@otenet.gr
RISK PAINTBALL 2109854210 Μάνδρα Αττικής www.risk-group.com/paintball paintball@risk-group.com


Διαβάστε περισσότερα: Paintball: Μάθε πού, πώς θα παίξεις και πόσο θα σου κοστίσει http://www.menslounge.gr/sports/adrenalini/paintball_this_means_war.html#ixzz1nKIrcoNo

4 comments:

Owl Mommy Βέρα said...

Ανά διαστήματα το λέμε αλλά δεν το έχουμε οργανώσει μέχρι τώρα!

apinkdreamer said...

καλημερα! καλως σε βρισκω κι εγω!!!!υπεροχο το μπλογκ σου!
ελα κι απο το βασικο μου μπλογκ!
www.apinkdreamer.blogspot.com
φιλια!!!

Potpouri said...

Καλημέρα είναι πολύ ωραίο το paintball αλλά δύσκολα να το οργανώσεις

Anonymous said...

Το paintball μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον...θα πάω κι εγώ μου φαίνεται!! :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...