Προσφορές και ευκαιρίες για ανέργους

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ 5ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ο κουρειον κομμωτηριον οπως παλια ΤΑΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ στηριζει τους ανεργους και πρωτοπωρει. ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 08.00-14.00 ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ 5 ΕΥΡΩ. Απαραιτητα πρεπει να εχουν μαζι τους προσφατα θεωρημενη καρτα ανεργιας καθως και την ταυτοτητα τους.

kommotirionopospalia

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 360 ανέργους
ΔΩΡΕΑΝ: Προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ πετρελαίου θέρμανσης ή βενζίνης αξίας 500 ευρώπροσφέρει σε 360 ανέργους, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, που συνεχίζει φέτος, για 4η χρονιά, το πρόγραμμα χορήγησης δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είναι μόνιμοι κάτοικοι:

Για το Θριάσιο, των περιοχών Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Ν. Περάμου, Μαγούλας και Μεγάρων,
Για τη Δυτ. Θεσσαλονίκη, των περιοχών Δέλτα (Διαβατά, Καλοχώρι, Μαγνησία) και Κορδελιού-Ευόσμου.

Εφ’ όσον οι αιτήσεις ξεπεράσουν τον αριθμό των 200 στο Θριάσιο και των 160 στη Δυτ. Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Σε περίπτωση που σε μια οικογένεια υπάρχουν περισσότεροι του ενός άνεργοι μπορούν όλοι να υποβάλλουν αίτηση, δικαιούχος όμως θα είναι ένας εκ των μελών, εφ’ όσον κληρωθούν περισσότεροι.

Για να υποβάλετε συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, η οποία πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά, αλλιώς δε θα λαμβάνεται υπόψη:
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
- Βεβαίωση από αρμόδια Δημοτική Αρχή ότι ο συμμετέχων είναι μόνιμος κάτοικος των παραπάνω Δήμων.

Τα δικαιολογητικά θα εξεταστούν από επιτροπή στελεχών της εταιρείας.
Η προθεσμία συγκέντρωσης των αιτήσεων θα λήξει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε επίσης να βρείτε στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου
(17ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου), στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (7ο χλμ Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας), καθώς και σε Δημαρχεία, Δημοτικά Διαμερίσματα, ΚΕΠ και καταστήματα ΟΑΕΔ της περιοχής σας.
[ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ]

Το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει ειδικές τιμές εισιτηρίων σε νέους, άνεργους, πολύτεκνους
Στους νέους (ως 25 ετών), τους άνεργους αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες «ανοίγει» όλες τις παραγωγές του το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς προσφέρει στις εν λόγω κοινωνικές ομάδες τιμές εισιτηρίων 5-10 ευρώ. Παράλληλα, ειδικές ρυθμίσεις θα υπάρξουν για άτομα τρίτης ηλικίας και πολύτεκνους με τις τιμές, σ΄αυτή την περίπτωση, να κυμαίνονται μεταξύ 8-15 ευρώ. Οπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Μέγαρο, οι προσφορές αυτές θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2012 και αφορούν σε όλες τις παραγωγές, εκτός από την όπερα.

«Το Μέγαρο Μουσικής ανοίγεται στον κόσμο με διεθνείς συνεργασίες φιλοξενώντας καλλιτεχνικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Ιωάννης Μάνος.

«Παράλληλα - συνεχίζει ο ίδιος - ανοίγεται στην πόλη και στην κοινωνία όπου πέρα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται εκτός Μεγάρου, καθιερώνονται ειδικές τιμές για τους νέους ως 25 ετών, για τους άνεργους, για την τρίτη ηλικία, τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και τους πολύτεκνους, ώστε να είναι δυνατόν να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις του Μεγάρου όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν τις σημερινές δυσκολίες».

ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρόγραμμα για 100.000 ανέργους σε έργα των δήμων
Την επίσπευση του προγράμματος αυτεπιστασίας στους δήμους, ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ για τρία χρόνια, ποσό που θα διατεθεί για την πρόσληψη 100.000 ανέργων, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Ο κ. Γιαννίτσης επέμεινε ταυτόχρονα στην ανάγκη συρρίκνωσης της γραφειοκρατίας για να ανασάνουν οι πολίτες, όπως είπε χαρακτηριστικά, με τη σταδιακή κατάργηση της έκδοσης πολλαπλών πιστοποιητικών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων.

Ως προτεραιότητες του υπουργείου έθεσε ακόμη την επίτευξη ισοσκελισμένων προύπολογισμών από τους δήμους για τους οποίους, εκτός των άλλων, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα εξυγίανσης, η μεγαλύτερη κοινωνική φροντίδα μέσα από δράσεις όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», η προώθηση ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και η καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και εκμετάλλευσης μεταναστών.

Μειωμένα πάγια 15% για άνεργους, συνταξιούχους

Μειωμένα πάγια σε άνεργους και συνταξιούχους, με έκπτωση 15%, προσφέρει η Cosmote στα προγράμματά της για έναν ολόκληρο χρόνο. Η προσφορά αφορά ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και συνταξιούχους άνω των 65 ετών και εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ για παροχή ειδικών τιμών στους κατόχους κάρτας ανεργίας.
Οσοι από τους νέους ή και τους υφιστάμενους συνδρομητές συμβολαίου Cosmote ανήκουν σε αυτές τις ομάδες και θέλουν να επωφεληθούν από την προσφορά, πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου σε ένα από τα καταστήματα Cosmote, Γερμανός, OTEshops καθώς και στο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας ανά την Ελλάδα. Οι υφιστάμενοι συνδρομητές μπορούν εναλλακτικά να καλούν την εξυπηρέτηση πελατών Cosmote, στο 13838.


Αυτασφάλιση για τους ανέργους άνω των 55 χρόνων

Να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη μπορούν οι άνεργοι άνω των 55 ετών, που είναι ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά ασφαλισμένους στο ΙΚΑ των οποίων η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου έχει καταγγελθεί μετά τις 15 Ιουλίου 2010 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι από 55 έως 64 ετών και να έχουν συνολικά 4.500 ημέρες εργασίας. Σημειώνεται πως στο κόστος της αυτασφάλισης συμμετέχει υποχρεωτικά ο πρώην εργοδότης:

? Σε ποσοστό 50% για ασφαλισμένους από 55 έως 60 ετών μέχρι και τρία έτη.

? Σε ποσοστό 80% για ασφαλισμένους από 60 έως 64 ετών μέχρι και τρία χρόνια.Το υπολειπόμενο κόστος της αυτασφάλισης (50% στην πρώτη περίπτωση και 20% στη δεύτερη) καταβάλλεται από τον κλάδο του ΛΑΕΚ.

Στην απόφαση προβλέπεται πως ως βάση για τον υπολογισμό των μηνιαίων εισφορών λαμβάνονται οι αποδοχές που αντιστοιχούν στον κατώτερο μισθό, όπως αυτός ορίζεται από την εθνική συλλογική σύμβαση.

Οδηγίες
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει ακόμα να γνωρίζουν πως:

Ο χρόνος της αυτασφάλισης δεν αναγνωρίζεται ως διανυθείς στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Η αυτασφάλιση διενεργείται για 25 ημέρες τον μήνα (με εξαίρεση τον μήνα της απόλυσης).
Η έναρξη της αυτασφάλισης γίνεται από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης.
Επιμήκυνση του χρόνου της τριετούς κάλυψης των δαπανών αυτασφάλισης με πόρους ΛΑΕΚ μπορεί να γίνει σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, εφόσον υπολείπονται έως 150 ημέρες ασφάλισης για τη συμπλήρωση προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.

1 comment:

Leviathan said...

polla bravo sas! kalisperaaa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...