ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

1 Στεκόμαστε όλοι σε έναν κύκλο και δεξιόστροφα αρχίζει ο καθένας και λέει το όνομα του κάνοντας μιά κίνηση. Ο επόμενος λέει το όνομα του παιδιού που μόλις συστήθηκε μαζί με την κίνηση που έκανε και συστείνεται κι ο ίδιος βάζοντας κι αυτός μια κίνηση μαζί με το όνομα του. Ο επόμενος πάλι επαναλαμβάνει όλα τα ονόματα με τις αντίστοιχες κινήσεις προσθέτοντας και το δικό του στο τέλος με την κίνηση του, κ.ο.κ. Αυτο γίνεται μέχρι για δύο κύκλους ή, εν πάσει περιπτώσει, όσο τραβήξει η ομάδα!

Παραλλαγες:
1. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με μορφασμούς. Ονομα δηλαδη και μορφασμός, αλλα επειδή συνήθως οι καινουργιοι ντρέπονται, αυτο καλό θα ήταν να γίνει κάπως αργότερα.
2. Μπορούμε να βάζουμε ψείρες όταν γίνονται λάθη και να τις χρεώνεται όλη η ομάδα. Μόλις λοιπόν μαζευτεί μια συγκεκριμένη ποσότητα, που την προαποφασίζουμε, ο τελευταίος που έκανε λάθος μπόρει να υποστεί... κάτι! Εν πάσει περιπτώσει, μπορούμε να ορίσουμε εμείς τους κανόνες σ'αυτο!

2 Κάνουμε έναν κύκλο στη «γωνιά γνωριμιών» της τάξης μας και λέμε τα ονόματά μας με διαφορετικούς τρόπους (αργά, γρήγορα, δυνατά, φωναχτά, γελώντας, κλαίγοντας κ.λ.π.), αλλάζοντας απλώς τον τόνο της φωνής μας ή βάζοντας και συναίσθημα, ενώ κοιτάξουμε την ομάδα. Παίζουμε με λέξεις και απλές φράσεις που κάθε φορά τις «χρωματίζουμε» με διαφορετικά συναισθήματα (έκπληξη, θυμός, χαρά κ.λ.π.). Έτσι, καλημερίζουμε τους συμμαθητές μας με διαφορετικούς τρόπους (π.χ. νυσταγμένα, αγριεμένα, λιονταρίσια, φιδίσια, ινδιάνικα, κινέζικα, τραγουδιστά, ψιθυριστά, ρυθμικά κ.λ.π.) και σε διαφορετικές γλώσσες.

Ασκηση εμπιστοσύνης
Ο ένας κάθεται στη μέση και οι υπόλοιποι (4 -5 ε μη ο παρακάνουμε κιολας) γύρω γύρω,αυτός που είναι στη μέση κλείνει τα μάτια του και αφήνει το σώμα του ελευθερο ώστε να πέφτει προς κάποια πλευρά,οι υπόλοιποι όμως δεν τον αφήνουν να πέσει και τον σπρώχνουν μαλακά προς την άλλη πλευρά μετά μπάινει άλλος στη μέση μπορεί να γίνει και με τρία άτομα ηακόμη και με

Ενας απο την ομάδα αναλαμβάνει ρόλο "διοργανωτη" και δίνει στον κάθε ένα απο τους υπόλοιπους έναν αριθμό. Στη συνέχεια δινει ένα θέμα, μια κατάσταση στην ομάδα. Ας πούμε, σε ένα κατάστημα ρούχων τυχαίνει να παίρνουν δυο ταυτόχρονα το ίδιο κασκόλ και να το θέλουν κι οι δυο πολύ. Στη συνέχει φωνάζει δύο από τους αριθμούς που έβαλε στους υπόλοιπους στην τύχη και αυτοί οι δυο συναντιούνται στο κέντρο και αυτοσχεδιάζουν με διάλογο υπο τη "σεναριακη βάση" που έθεσε ο διοργανωτης.

2 comments:

Anonymous said...

Ωραία τα παιχνίδια γνωριμίας που έχεις γράψει αλλά θα κάνω μια παρατήρηση μόνο για το πρώτο παιχνίδι γνωριμίας. Θεωρώ αρκετά δύσκολο, για παράδειγμα, ο τελευταίος του κύκλου να θυμάται όλες τις κινήσεις των προηγούμενων μαθητών... για τα ονόματα οκ τα μαθαίνει. Θα πρότεινα λοιπόν, για αρχή, κάθε παιδί που συστήνεται, να λέι το όνομα και να κάνεις την κίνηση μόνο του προηγούμενού του και σταδιακά με το χρόνο να γίνει ακριβώς αυτό που γράφεις αρχικά :)

Potpouri said...

Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...