Πάμε Σαββατοκύριακο

Ο Μάιος μας αποχαιρετά με βροχές, λίγη ψύχρα, άστατο καιρό, αγωνία και πολύ διάβασμα για τους πιο μεγάλους φίλους μας. Όμως, νάτος έσκασε μύτη ο Ιούνιος, μύρισε καλοκαιράκι, ξέγνοιαστο, γεμάτο χαρά και παιxνίδια. Όμως ο Ιούνιος μας έρχεται με μία σημαντική γιορτή, την Παγκόσμια ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος! Όλοι έχουμε υποχρέωση να αγαπάμε και να προσέχουμε τη Γη μας, που μας προσφέρει απλόχερα τόση ομορφιά στην καθημερινή ζωή μας.

Παίζω και μαθαίνω
Η Θάλεια ή άτακτη κατσικούλα θέλει να την βοηθήσουμε να φτιάξει το παχνί της, για να βρουν τα μωράκια της ζεστή και μαλακιά φωλίτσα!

Τα ψαράκια στη λίμνη με τα Νούφαρα, θέλουν και αυτά την βοήθειά μας, χρειάζονται δροσιά και σκιά τώρα που έρχεται το καλοκαίρι.

Πάμε στο ποταμάκι να το καθαρίσουμε, να εξερευνήσουμε τα γύρω μέρη και μετά μας περιμένει ο Νερόμυλος του Πάρκου μας, να δούμε πως αλέθει το σιτάρι με τη βοήθεια του νερού και μμμ… κάτι μυρίζει πολύ όμορφα! Με το αφράτο αλεύρι, ζυμώσαμε και ψήσαμε στον Ξυλόφουρνο νόστιμα παξιμάδια με σταφίδες!

Δεν είναι δυνατόν! Κάθε βράδυ οι τρεις βασιλοπούλες κοιμούνται κλειδωμένες στο δωμάτιό τους. Κάθε πρωί τα γοβάκια τους είναι λιωμένα! Έχετε όρεξη να βοηθήσουμε στη λύση αυτού του μυστηρίου;

Πάμε παντού

Πάμε όλοι το μεσημέρι της Κυριακής, στην γιορτή του Παραμυθιού. Να χαρούμε με τα βραβεία Αίσωπος 2012, να δούμε θέατρο και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί με πολλές εκπλήξεις!

Ξεκινάμε για μία υπέροχη ημέρα περιπέτειας στη φύση! Να λερωθούμε, να κουραστούμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας.

Τώρα θα χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά την φαντασία μας και θα γνωρίσουμε όλες τις πτυχές του θεατρικού φαινομένου.

Κατηφορίζοντας στον Πειραιά οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν χίλια πράγματα για το παιχνίδι, θα ζωγραφίσουν, θα φτιάξουν τα δικά τους παιχνίδια, θα ονειρευτούν και προπαντός θα διασκεδάσουν!

Πάμε να καλωσορίσουμε το καλοκαιράκι! Ο μουτζουρόπυργος μας περιμένει να φτιάξουμε με τα χέρια μας αυτοσχέδια μουσικά όργανα και να κάνουμε μουσικά πειράματα που τόσο μας αρέσουν!

Έτσι όμορφα, κεφάτα και προπαντός έξω από το σπίτι μας, ας περάσουμε αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Από την Δευτέρα, περιμένουν πάλι τα μαθήματα, οι σκοτούρες και οι έννοιες. Όμως, λίγο υπομονή ακόμη. Τα σχολεία θα κλείσουν, θα αφήσουμε πίσω τον κατσούφη και κρύο καιρό και θα πάμε σιγά σιγά με χαμόγελο και αισιοδοξία προς το υπέροχο Ελληνικό καλοκαιράκι!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...