Πάμε Σαββατοκύριακο

Η πιο όμορφη, γλυκιά γιορτή φτάνει.! Η γιορτή της Μητέρας. Της κάθε μητέρας που αγαπά τα παιδιά της όσο τίποτε στον κόσμο, αυτή η αστείρευτή πηγή τρυφερότητας και ανιδιοτέλειας που είναι πάντα στο πλευρό σου όταν την χρειαστείς. Ας της δείξουμε και εμείς την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας. Με φιλάκια, λουλούδια, δωράκια, που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας και μην ξεχνάμε να της δείχνουμε την αγάπη μας κάθε μέρα..


Παίζω και μαθαίνω

Ο Μελισσοκόμος μας περιμένει για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί μέσα από τη γυάλινη κυψέλη, την κοινωνία των μελισσών, που δουλεύουν σκληρά, για να μπορέσουμε εμείς στο τέλος να έχουμε το όμορφο και διάφανο μέλι τους.

Όλα τα ανεμοσβουράκια καλωσορίζουν την άνοιξη και γιορτάζουν τις μανούλες με λουλούδια και χρώματα.


Όλα για τις μανούλες αυτό το Σαββατοκύριακο. Φτιάχνουμε μόνοι μας ένα μικρό δωράκι, μικρό αλλά με πολύ αγάπη.

Η μαμά πάπια μας περιμένει με αγωνία να την βοηθήσουμε να βρει τα αυγουλάκια που έχει σκορπίσει έξω από τη φωλιά της, ώστε να τα κλωσήσει και να γεννήσει μικρά χαριτωμένα παπάκια.


Μετά θα πάμε στο εργαστήρι και θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας αφράτα τρουφάκια για να δωρίσουμε στη Μαμά. Και τι έκπληξη! Μέσα θα έχουν τη δική μας ευχή για χρόνια πολλά!.


Η θεία Μερόπη, η ξακουστή υφάντρα μας περιμένει να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι!

Τι θα συμβεί όταν η κοκκινοσκουφίτσα συναντήσει τα τρία γουρουνάκια και ο κακός λύκος τον κοντορεβιθούλη;

Πάμε παντού


Ο θυμιούλης μας λέει ότι επειδή ο μπαμπάς του είναι ναυτικός και λείπει πολύ καιρό, μένει με την μαμά του την γιαγιά και τον παππού. Είναι άραγε ευχαριστημένος;

Μπορούμε τάχα να βρούμε το κόκκινο μέσα στην Άνοιξη; Ντομάτες, φράουλες, τουλίπες, ανακατεύονται σε πολύχρωμες συνταγές και ζωντανεύει ο μύθος του Βασιλιά Παγετού!


Την Κυριακή το πρωί θα συναντηθούμε όλοι στο Μουσείο Γουλανδρή και θα ξεκινήσουμε να εξερευνήσουμε τον Σαϊτά. Ένα πανέμορφο βουνό. Προσοχή όμως. Πρέπει να φοράμε παπούτσια για πεζοπορία και να έχουμε μαζί νερό και ελαφρύ γεύμα μήπως και πεινάσουμε!


Τα «Μουσικά μπαλόνια» και ο μάγος “Danzel” θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους αλλά και αυτοί μαζί με τους γονείς τους θα φέρουν όλα τα πράγματα που δεν χρειάζονται πια για να τα ανταλλάξουν με άλλα παιδάκια!


Ο μάγειρας είναι απρόσεκτος, ο γιατρός αδιάβαστος, ο περιπτεράς ακατάστατος. Πω – πω εγώ δεν θα γίνω ποτέ σαν αυτούς όταν μεγαλώσω!


Πάμε τώρα να ζωγραφίσουμε με θέμα «η μαμά μου και εγώ». Και να πάρουμε δωράκι ωραίες καρτ-ποστάλ φτιαγμένες από παιδιά!


Ας ανακαλύψουμε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε μαζί με τους γονείς μας και να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο μας.


Πάμε και στον Πειραιά να φτιάξουμε τα δικά μας παιχνίδια. Με ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές να φανταστούμε, να δημιουργήσουμε και να ονειρευτούμε τον κόσμο του παιχνιδιού μέσα από την τέχνη.


Πάμε Μουσική


Όλοι οι μικροί μας φίλοι που αγαπούν την μουσική, την Κυριακή, ας τρέξουν στο ωδείο Νάκα. Όλη την ημέρα μπορούν να απολαύσουν τη μουσική, να δοκιμάσουν μουσικά όργανα, να παρακολουθήσουν, (οι πιο μεγάλοι βέβαια) σεμινάρια και δοκιμαστικά μαθήματα! Μία πολύ όμορφη ευκαιρία για να έρθουν όλα τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική!

Πάμε Θεσσαλονίκη


Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο μετατρέπει μία πλατεία σε μεγάλη παιδική χαρά για όλα τα παιδιά της πόλης! Με πάρα πολλές εκδηλώσεις, παιγνίδια, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις θα περάσουν όλοι μία πολύ ευχάριστη ημέρα στην πλατεία Χημείου.

Μέσα στο μουσείο του Πολιτιστικού Πάρκου, κάτω από τον ίσκιο των καταπράσινων δέντρων του θα παίξουμε όλοι μαζί το παιχνίδι «αναγνώρισε τη… δική σου Μαμά!» Θα φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι που θέλουμε να μας λέει η Μαμά για καληνύχτα. Ας της αφιερώσουμε με όλη μας την καρδιά και την αγάπη μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Και ας πούμε αντίο με ένα μεγάλο ολόγλυκο φιλί ο καθένας στη Μανούλα του!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...