Πάμε Σαββατοκύριακο

Μάιος! Έφτασε ο ομορφότερος μήνας της χρονιάς. Γεμάτος λουλούδια, μυρωδιές θάλασσας, καλοκαιριού, τιτιβίσματα πουλιών και εντόμων. Γεμάτος όνειρα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, με μία πανέμορφη φύση που γιορτάζει την αναγέννησή της από τις κρύες μέρες του χειμώνα. Είναι πια δύσκολο να μένουμε στο σπίτι, ας ξεκινήσουμε λοιπόν…
Παίζω και μαθαίνω

Γελώ, παίζω, ζουζουνίζω, μια σταλιά είμαι σας θυμίζω, ξέρω λέτε πως γκρεμίζω μα άξαφνα έναν άλλο, νέο κόσμο κτίζω! Μου έχουν μάθει να ελπίζω, την ψυχή να μην κοιμίζω όμως, δε μυρίζω, δεν αγγίζω και, με όσα γύρω αντικρίζω όλο θέλω να δακρύζω.

Πάμε να δούμε ποιοι ζούσαν τα παλιά χρόνια στο μουσείο και να φτιάξουμε μόνοι μας ένα παλιό και παράξενο αντικείμενο!.

Ελάτε να τρέξουμε, να λερωθούμε, να μάθουμε και να γελάσουμε, με «τσουβαλοδρομίες», «ανακυκλωσούρες», να μάθουμε τα πάντα για τη φύση και κυρίως ότι κάθε είδος είναι μοναδικό και σημαντικό.

Τώρα πάμε να φτιάξουμε τη δική μας κουκλοθεατρική παράσταση και ναι, χωρίς ντροπή θα την παρουσιάσουμε στο «κοινό» μας! Που σίγουρα θα μας καταχειροκροτήσει!

Έρχονται όλοι οι σκανδαλιάρηδες παραμυθάδες, ταχυδακτυλουργοί , κλόουν και μας παρασύρουν σε ατέλειωτα παιχνιδοκαμώματα , με μουσική, χορό, σπαζοκεφαλιές και φανταστικές ιστορίες. Θα javascript:void(0);διασκεδάσουμε όλοι πάρα πολύ!

Οι μεγαλύτεροι φίλοι μας, θα μάθουν πως μπορούν να φτιάξουν ένα ρομπότ, ενώνοντας κομμάτια lego και αλήθεια είναι δυνατόν να μπορέσουν, με μία εντολή, να κινηθούν;

Πάμε παντού

Με ένα κομμάτι χαρτί στο χέρι, πάμε να παίξουμε «ανακύκλωση»! Ότι χαρτιά δεν χρειαζόμαστε τα μετατρέπουμε σε κομμάτια παζλ και ενώνοντάς τα φτιάχνουμε ένα πελώριο και πανέμορφο παζλ!

Χωρίς φόβο ταξιδεύουμε εκατομμύρια χρόνια πίσω, ανακαλύπτουμε και ακολουθούμε τα ίχνη Πελώριων Δεινοσαύρων!

Όλοι μαζί, οι γονείς και οι μικροί μας φίλοι, θα ανακαλύψουν, μέσα από το παιχνίδι, πόσα ωραία πράγματα μπορούν να μοιραστούν και να δημιουργήσουν.

Πάμε να φτιάξουμε τα δικά μας παιχνίδια. Με ζωγραφική, κολλάζ, κατασκευές, θα φανταστούμε, θα δημιουργήσουμε και θα ονειρευτούμε τον κόσμο του παιχνιδιού μέσα από την τέχνη.

Γιατί; Γιατί; Γιατί; Χιλιάδες ερωτήσεις κατακλύζουν τα μικρά κεφαλάκια! Μερικές φορές μας κουράζουν. Είναι όμως απαραίτητο να ρωτούν, να είναι περίεργα, να ψάχνουν και να σκέφτονται.

Ας πάμε άλλη μια φορά να απολαύσουμε και να γελάσουμε με τις περιπέτειες του Καραγκιόζη που ποτέ δεν βαριόμαστε.

Οι μεγαλύτεροι φίλοι μας θα γνωρίσουν τους μεγάλους ζωγράφους του 20 αιώνα, θα ζωγραφίσουν με χρώματα, μολύβι, κάρβουνο και τέμπερες, φτιάχνοντας τα δικά τους έργα!

Σε λίγο, ένα ακόμη Σαββατοκύριακο θα φτάσει στο τέλος του. Ας επωφεληθούμε από τον ωραίο καιρό της πατρίδας μας για να απολαύσουμε όλα τα καλά που μας χαρίζει αυτή η μικρή αλλά πανέμορφη χώρα. Ας αρχίσουμε σιγά σιγά να σχεδιάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τα σχέδια και τα όνειρα είναι απαραίτητα στη ζωή μας. Με ένα μεγάλο χαμόγελο…

Καλό Σαββατοκύριακο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...