Πρωτομαγιά!

Πρωτομαγιά! Η ομορφότερη γιορτή της ΄Ανοιξης πλησιάζει! Όλα γύρω μας μοσχοβολούν. Τα πουλάκια κελαηδούν όλη μέρα και φτιάχνουν τις καινούργιες φωλιές τους, οι μέλισσες ρουφούν το νέκταρ των λουλουδιών, οι κήποι και τα μπαλκόνια μας είναι ολάνθιστοι, τα πρώτα πρωτομαγιάτικα στεφάνια εμφανίζονται σιγά σιγά . Αλήθεια ξέρουμε πώς προετοιμάζεται, με τι δένεται και ως πότε συντηρείται το πραγματικό Μαγιάτικο Στεφάνι; Όλη η φύση γιορτάζει. Ας γιορτάσουμε και εμείς μαζί της.

Παίζω και μαθαίνω

Ξέρετε ότι οι μέλισσες με το χαρούμενο πέταγμά τους, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας επικονίασης δέντρων, φυτών και λουλουδιών; Πάμε όλοι μαζί να..ανακαινίσουμε μία κυψέλη, για να μπορέσει να κατοικηθεί από μία καινούρια οικογένεια μελισσών!

Ας κόψουμε πανέμορφα λουλούδια για το βάζο της Μαμάς, από το καινούργιο παρτέρι που φυτεύσαμε με τα χέρια μας. Όμως, όπως πάντα θα υιοθετήσουμε τα φυτά μας και θα τα φροντίζουμε όλο το χρόνο.


Μετά θα γνωρίσουμε τα πρωτομαγιάτικα έθιμα της πατρίδας μας και θα μάθουμε πώς προετοιμάζεται, με τι δένεται και ως πότε συντηρείται το πραγματικό Μαγιάτικο Στεφάνι..!!


Πάμε τώρα να κατασκευάσουμε λουλούδια, στεφανάκια, πολύχρωμες εικόνες για την άνοιξη και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε αυτή την τόσο όμορφη εποχή!.


Οι μικροί επιστήμονες θα δοκιμάσουν καινούργια πειράματα με χρώματα και υγρά. Ποιος ξέρει μπορεί να κάνουν καινούργιες ανακαλύψεις!

Άνοιξη, ζουζουνίσματα και ζωηρά παιδάκια που φτιάχνουν μελισσάκια που νομίζεις ότι είναι αληθινά! Άνοιξη και ζουζουνίσματα πάνε μαζί!


Η άνοιξη δίνει φιλάκια στα αφράτα μαγουλάκια! Με face painting τα μαγουλάκια και τα χεράκια των παιδιών στολίζονται με πολύχρωμα σχέδια που μοσχοβολούν και εντυπωσιάζουν!

Ανοίγω αυλαία

Πάμε τώρα να δούμε πως με γράμματα, συλλαβές, χρώματα και σχήματα θα φτιάξουμε όλοι μαζί μια ξεχωριστή παράσταση!

Ένα μαύρο μικρό ψαράκι θέλει να ταξιδεύσει από το γλυκό νερό στον ωκεανό! Θα μπορέσουμε να το βοηθήσουμε να ξεπεράσει τους κινδύνους και τους φόβους του και να φτάσει στον ωκεανό πραγματοποιώντας τα όνειρά του;

Ας παρακολουθήσουμε το μικρό κοριτσάκι που βρήκε τυχαία μία βαλίτσα, την άνοιξε και άρχισε για την μικρή μας φίλη ένα μαγικό ταξίδι στην μακρινή Αμερική!

Οι λίγο μεγαλύτεροι φίλοι μας θα βάλουν τα δυνατά τους για την σωτηρία του πλανήτη μας! Πειράζει αν εξαφανιστούν οι πολικές αρκούδες; Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε το λεωφορείο και όχι όλοι τα αυτοκίνητα μας ; Μήπως θα ανεβεί πάρα πολύ η στάθμη της θάλασσας με αποτέλεσμα να χαθούν ακτές και πόλεις; Σε όλα αυτά τα πολύ σοβαρά ερωτήματα θα προσπαθήσουν να μας απαντήσουν οι μικροί μας οικολόγοι!

Πάμε παντού

Στη Θεσσαλονίκη όλοι οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν να προσφέρουν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια που βαρέθηκαν ή δεν τους κάνουν πια, για τα παιδάκια που τα έχουν ανάγκη. Και όλοι μαζί θα απολαύσουν μια ωραία θεατρική παράσταση, θα παίξουν και θα διασκεδάσουν με τον ταχυδακτυλουργό!

Άραγε μπορούν να ζωντανεύσουν οι ανοιξιάτικες ιστορίες, οι εικόνες και οι ήχοι; Βεβαίως! Με φαντασία και αγάπη!.

Μαζεύουμε ότι περίσσεψε από το φαγητό μας. Φλούδες από μήλα, τσόφλια από αυγά, λαχανικά, καφέ και φτιάχνουμε λίπασμα για τα φυτά μας! Είναι πράγματι αλήθεια; Πάμε να το διαπιστώσουμε μαζί με τους γονείς μας!

Στο μουσείο φυσικής ιστορίας, τα ζώα του δάσους ζωντανεύουν και περιμένουν να τα ανακαλύψουμε ! Ας γίνουμε για λίγο δασοφύλακες , ξυλοκόποι, ας παίξουμε με τους ήχους και τα χρώματα και ας φτιάξουμε το δικό μας ζωάκι!

Την Κυριακή, μπορούμε να ανταλλάξουμε βιβλία και παιχνίδια που δεν θέλουμε πια, με άλλα από αυτά που θα φέρουν τα άλλα παιδιά. Ότι περισσέψει θα τα χαρίσουμε στα παιδάκια που τα έχουν ανάγκη. Όλα τα παιδάκια θα περάσουν όμορφα και θα βοηθήσουν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη!

Ο μικροκαμωμένης Δαχτυλιδάκης έχει μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες με πεινασμένους λύκους και πονηρούς κλέφτες! Με όπλο το μυαλό του και την βοήθεια των μικρών του φίλων θα τα καταφέρει!

Υπάρχουν άραγε πόλεις με κόκκινα και πράσινα σπίτια; Άνθρωποι πουλιά; Μαγικά ξόρκια για τη λύπη; Ναι υπάρχουν. Με την φαντασία μας , με χρώματα, νότες, λέξεις και χορευτικές τελετές, μπορούμε να φτιάξουμε ένα όμορφο κόσμο από την αρχή!.

Τέλος πάμε γρήγορα να μάθουμε για την λειτουργία την ιστορία και τον πολιτισμικό χαρακτήρα του παραδοσιακού νερόμυλου! Αφού βοηθήσουμε και εμείς στο άλεσμα των δημητριακών, θα ζυμώσουμε με το αφράτο αλεύρι ψωμί που θα ψηθεί στον Μεγάλο Παραδοσιακό Ξυλόφουρνο!

Ας χαρούμε λοιπόν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του όμορφου Απρίλη, με ένα κομμάτι ζεστό αγνό ψωμί, στολίζοντας τα μπαλκόνια μας με πανέμορφα Μαγιάτικα Στεφάνια και ας χαρούμε τη γιορτή αυτή της Πρωτομαγιάς με την οικογένειά μας και τους φίλους μας όσο πιο όμορφα και ξέγνοιαστα μπορούμε!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...