Πάμε Σαββατοκύριακο

Ο Μάρτης ήρθε και μας έφερε λουλούδια και Αηδόνια, ζωηρά Μουσούδια, μια Σταλιά ρεβίθια και μια Χούφτα παραμύθια!

…Μας έφερε, όμως, και ένα Χρυσοφεγγαράκι, για να μας φωτίζει τον δρόμο, καθώς και ένα αεράκι θαλασσινό, που θα μας ταξιδέψει στις μακρινές θάλασσες, να μάθουμε για τους Μύθους και τα μυστικά του βυθού, να βρούμε ένα Μπλε Κοχύλι στους Καρχαριακούς Αγώνες και να νιώσουμε για λίγο, σαν Μικροί Κουστώ, παρέα με τον Πειρατή Περπερούα!

Και το ταξίδι ξεκινάει…!

Παίζω και μαθαίνω

Για τις πηγές των τροφών, με μια βόλτα στην «αγορά» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος! Μέσα από παιχνιδιάρικες δραστηριότητες γύρω από τα είδη των τροφών και την ισορροπημένη δίαιτα, ανακαλύπτουμε τι σημαίνει Παν μέτρον άριστον... και στη διατροφή !

Ενώ ακολουθούμε Τα ίχνη των δεινοσαύρων , οι οποίοι ζωντανεύουν, μόνο για εμάς, στο Μουσείο Πειραμάτων και μας περιμένουν για ανασκαφές, ώστε να νιώσουμε μαζί τους σαν μικροί παλαιοντολόγοι.

Αλλά θα ταξιδέψουμε και στη θάλασσα της φαντασίας μας ως νέοι Μικροί Κουστώ , για να ανακαλύψουμε τη ζωή των οργανισμών του βυθού του Παιδικού Μουσείου, ενώ θα ασχοληθούμε και με την τεχνολογία και τους αισθητήρες, αναφωνώντας πως Επιτέλους, το ρομπότ κινείται και «παίζει» μαζί μας ένα μουσικό κομμάτι!

…Στη συνέχεια, με λίγες χαρτοσακούλες και αρκετή φαντασία, ξεκινάμε ένα ταξίδι σε μαγικούς κόσμους, Ζωντανεύοντας τα παραμύθια των αδερφών Grimm και φτιάχνοντας κούκλες με papier-mâché ,εφημερίδες, στο εργαστήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!
Μύθοι και Παραμύθι

…Και ταξιδεύουμε με Μια σταλιά ρεβίθια και μια χούφτα παραμύθια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την Εύη Γεροκώστα και τη Λάμπεια, μια μικρή κούκλα, με την οποία ταξίδεψαν μαζί σε όλο τον κόσμο και μας φέρνουν εμπειρίες και «δώρα», αλλά και με Δρακοϊστορίες από την Σάσα Βούλγαρη , παρέα με τον κοντοπίθαρο δράκο Δοντά που τρίζει δόντια, με ένα παλικάρι που νικά θεριά για χάρη της... ομορφιάς του, αλλά και με τον Αη – Γιώργη τον καβαλάρη, τον Δρακοντοκτόνο με τα μαλαματένια στολίσματα στα άρματά του!

Το αηδόνι του αυτοκράτορα μας κρατάει συντροφιά στο Δάσος Των Χρωμάτων, για να φτιάξουμε, στη συνέχεια, τις πιο όμορφες χειροτεχνίες, με θέμα μέσα από την ίδια την ιστορία του..

Και να προχωρήσουμε σε Παραμυθοκαμώματα… με καλόκαρδους νάνους στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, που έφτιαχναν πράματα και θάματα στην άκρη του κόσμου και ακόμη περισσότερα θα κάνουν τώρα, σε ένα παραμύθι που θα φτιάξουμε μαζί, μικροί και μεγάλοι!
Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Κυριακή, ζωντανεύουν Οι μύθοι της θάλασσας , μέσα από τις αφηγήσεις της κας Νίκης Κάπαρη. Θαλάσσιοι θεοί και ήρωες της μυθολογίας μας, έρχονται στην επιφάνεια και πλαισιώνονται από τους ήχους των κρουστών και έγχορδων οργάνων του Γιάννη Ψειμάδα.

Ενώ η Τρισεύγενη με το μαγικό της, Το μπλε κοχύλι , μας περιμένει στον Παιδικό ΙΑΝΟ, για να μας το γνωρίσει, αλλά να μάθουμε και για τα μαργαριτάρια του, που γίνονται ευχές και επιθυμίες… Ένα ταξίδι στο δρόμο της χαράς, με προορισμό τον κόσμο της ελευθερίας…

Ακόμη περισσότερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας βάζουν τα καλά τους αυτό το Σάββατο και υποδέχονται τα παιδιά στην αγκαλιά των αφηγήσεων και των φανταστικών ταξιδιών… Συνεχίζουμε με τις περιπέτειες του πειρατή Περπερούα , στο Βιβλιοπωλείο Παπανικολάου, ο οποίος πολέμησε τον μάγο Ουρλάφ και πήρε το πράσινο διαμάντι και τον πολύτιμο θησαυρό από τον βράχο της Σφυρίχτρας… Με την Παρουσίαση βιβλίων από τη σειρά Ζωηρά Μουσούδια στο Βιβλιοπωλείο Φλωράς, τους Καρχαριακούς Αγώνες και τον Λύκο Ποιητή, για να δούμε αν μπορούν ένας καρχαρίας κι ένας λύκος να συναντηθούν κάπου, αλλά και με τις Ξεκαρδιστικές Ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον στο Βιβλιοπωλείο Βιβλιοθήκη, τον πιο διάσημο δημοσιογράφο της Ποντικονήσου και τα… ποντικο-παιχνίδια του!

Ανοίγουμε αυλαία

Με Το Χρυσοφεγγαράκι στο Θέατρο ΕΛΥΖΕ, ένα πανέμορφο κορίτσι με δύο ζηλιάρες αδερφές, αλλά κι έναν πρίγκιπας που ήθελε να ζήσει για πάντα μαζί της στο παλάτι του, τον Ήλιο που τη θαύμαζε και το Φεγγάρι που της χάρισε το όνομά του… Και η παράσταση αρχίζει!
Ενώ Ο Ποντικός και η Θυγατέρα του μας περιμένουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή, για να μας διηγηθούν τη δική τους κουκλοθεατρική ιστορία, που διαπραγματεύεται σημαντικά ζητήματα της σχέσης γονέα και παιδιού, βασισμένη σε έναν λαϊκό μύθο. Για να δούμε… Ποιόν γαμπρό προτίμησε ο Ποντικός για τη θυγατέρα του… Τον Ήλιο, το Σύννεφο, τον Αγέρα, τον Πύργο ή κάποιον άλλο καλύτερο και δυνατότερο;

Τρείς ακόμη πασίγνωστοι μύθοι, ζωντανεύουν στη σκηνή του Χώρου Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι και H Mυθοπαρέα του Αισώπου κουκλοπαίζει για εμάς ιστορίες και μας εισάγει στον τόσο διασκεδαστικό, όσο και διδακτικό κόσμο του Έλληνα παραμυθά.

Αλλά και ένα οικολογικό παραμύθι, που παρουσιάζεται στις Μορφές Έκφρασης, με πρωταγωνιστές τον Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος http://www.paidorama.com/component/option,com_thyme/Itemid,358/calendar,4/category,0/d,11/event,4879/instance,2012-3-11/m,3/vcat,/y,2012/, μας τονίζει την αξία της φιλίας και της αγάπης για τη ζωή, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος… Ένα θλιμμένο δάσος καλείται να χαμογελάσει και να ανθίσει και πάλι για εμάς… όταν ο Πουλτσινέλα, μια μικρή ξύλινη κούκλα, θα αναλάβει δράση!

Ώρα για Τέχνη

Και Διαδραστικές ξεναγήσεις για οικογένειες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου γονείς και παιδιά θα ξεναγηθούν στα εκθέματα και θα έρθουν σε επαφή με τον κυκλαδικό πολιτισμό, την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και την αρχαία κυπριακή τέχνη, υπό την καθοδήγηση της αρχαιολόγου – μουσειοπαιδαγωγού, κας Κατερίνας Σταμίδη.

Αλλά τα παιδιά θα γνωρίσουν και το έργο ενός διάσημου ζωγράφου, στο εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Πειραματίζονται με τεχνικές, παρατηρούν τα εικαστικά αντικείμενα, τα σχηματικά γραφήματα, τα χρώματα και τα σύμβολά που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης και παίζουν με… Τέχνη οικογενειακώς, στο εργαστήριο με τον Γκίκα

Πάμε Παντού

Ένας Μάρτιος με τέχνες και χρώματα στο athensheart έχει ξεκινήσει και φοράει τα δικά του «μαγικά παπούτσια του χορού»! Μαθήματα χορού για τους λιλιπούτειους επισκέπτες, αλλά και ζωγραφική των «εικόνων» που θα μας εντυπωσιάσουν πιο πολύ από όλα όσα θα μάθουμε, μας περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο εμπορικό κέντρο.

Θα γνωρίσουμε την καθημερινή ζωή στο χωριό με πλούσιες Δραστηριότητες στο Πάρκο Χρυσαλίδα , αναπαριστώντας το μαρτιάτικο έθιμο «Χελιδόνισμα», ψάχνοντας για τους κρυμμένους θησαυρούς του Μουσείου Λαογραφίας, αλλά και φτιάχνοντας πρωτότυπα γλαστράκια, για να βάλουμε τα λουλουδάκια της Άνοιξης, τα οποία και θα συλλέξουμε μόνοι μας!

Παιδιά και γονείς θα γίνουμε φαροφύλακες και καπετάνιοι στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και θα Ψάξουμε να βρούμε τη ζωή στη θάλασσα , αλλά και τα ζώα του βυθού! Θα παίξουμε με τους ήχους, τα χρώματα, θα μάθουμε για το φυσικό τους περιβάλλον, αλλά θα κατασκευάσουμε και το δικό μας ζωάκι.

Ακόμη, θα ανακαλύψουμε και τα είδη της σοκολάτας στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, μέσα από παιχνιδιάρικα Σοκολατομαγειρέματα ! Θα μάθουμε τα μυστικά και τους τρόπους παρασκευής των σοκολατο-γλυκισμάτων… Και κάπως έτσι, το Σαββατοκύριακο θα μας αφήσει με μια γλυκιά γεύση και ένα πλατύ χαμόγελο!

Καλή διασκέδαση κι αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη φρεσκάδα, τα χρώματα και τα αρώματα της Άνοιξης!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...