Πάμε Σαββατοκύριακο

Μύρισε άνοιξη μύρισε πασχαλιά! Πρωταπριλιά σε λίγο προσοχή στις φάρσες και τα ψέματα, πάμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι έξω από το σπίτι, στην όμορφη αυλή μας, να παίξουμε με το χώμα και το νερό, να φτιάξουμε την Πασχαλινή μας λαμπάδα!


Παίζω και μαθαίνω

Η Μαγδάλω, η μικρή γαϊδουρίτσα μας περιμένει να την βουρτσίσουμε και να την ταΐσουμε και αυτή θα μας ανταμείψει με μία ωραία βόλτα.

Μετά ας βοηθήσουμε τα πουλάκια να βρουν τις παλιές φωλιές τους . Και με πολύ κέφι να φτιάξουμε την Πασχαλινή μας λαμπάδα.

Το ουράνιο τόξο μας παρασύρει στην παλέτα ενός ζωγράφου και αναμειγνύοντας χρώματα και σχήματα δημιουργούμε τα δικά μας έργα.

Ήρθε η άνοιξη, είναι καιρός να φροντίσουμε τα λουλούδια μας και να φυτέψουμε τον λαχανόκηπό μας να παίξουμε με το χώμα και το νερό, να περάσουμε όμορφα έξω από το σπίτι μας κοντά στη φύση.

Στο Μουσείο φυσική ιστορίας, μας περιμένουν τα ζώα της θάλασσας! θα γίνουμε καπετάνιοι, φαροφύλακες θα παίξουμε και θα κατασκευάσουμε το δικό μας ζωάκι.

Ανοίγουμε αυλαία

Το ζωικό βασίλειο και τα στοιχεία της φύσης αναστατώνονται από τον ερχομό του ανθρώπου. Τα παιδιά άραγε θα μπορέσουν να βοηθήσουν τη φύση να βρει τη γαλήνη της.

Η γιαγιά θέλει σήμερα να ετοιμάσει μία ωραία μηλόπιτα για τα εγγονάκια της. Αλλά συμφορά! Δεν έχει μήλα, έχει μόνο κεράσια. Θα τα καταφέρει άραγε να αλλάξει τα κεράσια της με μήλα;

Ο μικρός Χάρης θέλει την βοήθειά μας, για να βρει το σκυλάκι του που χάθηκε κυνηγώντας μια πεταλούδα! Θα νικήσει τους φόβους του και με τους καινούργιους φίλους θα ανακαλύψει τη χαρά της ζωής!

Ο Μάρκος, ο γατούλης είναι ευτυχισμένος και ζει στο σπίτι του με την αφεντικίνα του, την κυρά- Φλώρα, Όμως όλα αλλάζουν γιατί στο σπίτι έρχεται και ένα μικρό σκυλάκι. Τώρα ο Μάρκος πρέπει να προσπαθήσει να γίνει πολύ καλύτερος από πριν και να δεχθεί με χαρά τον ερχομό του μικρού σκύλου.

Πάμε παντού

Οι λίγο μεγαλύτεροι φίλοι μας θα επισκεφτούν το ίδρυμα Ευγενίδου και θα μάθουν πως εξαφανίζεται ένα ποτήρι μπροστά στα μάτια τους!

Τα μουσικά όργανα μπερδεύτηκαν! Τα έγχορδα, τα πνευστά και τα κρουστά έγιναν ένα! Πάμε να βοηθήσουμε τους δύο ντετέκτιβ να λύσουν το μυστήριο αυτό!

Όταν η γιαγιά σου με πολύ αγάπη σου χαρίσει ένα κόκκινο μαγικό κορδόνι, φύλαξέ το σαν τα μάτια σου γιατί μπορεί κάποια μέρα να ξαναφέρει πίσω το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών και τη χαρά στον κόσμο.

Ο Πέτρος πήρε ένα περίεργο δώρο από τη γιαγιά του. Ένα ημερολόγιο τυλιγμένο με κόκκινες κορδέλες! Δεν του καλοφάνηκε. Αλλά σιγά – σιγά, το καλοκαίρι μένοντας στην πόλη, αρχίζει να γράφει στο ημερολόγιό του όλες τις αναμνήσεις του και τις ωραίες στιγμές που πέρασε με τους φίλους του.

Όλοι μαζί ας ταξιδέψουμε στον απέραντο και τόσο μυστηριώδη κόσμο των παραμυθιών, να συναντήσουμε τους ήρωες τους και να πάρουμε μέρος στις περιπέτειές τους.

Πάμε Θεσσαλονίκη

Για να ξεγελάσουμε μαζί με την Μούσα τον βασιλιά που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος με όποια μουσική του παρουσιάζει ο μουσικός της αυλής του. Εμείς πάντως θα διασκεδάσουμε αφάνταστα με την μουσική στο παλάτι.

Στη γιορτή του βιβλίου θα κατασκευάσουμε σελιδοδείκτες, θα παίξουμε με «την Κόκκινη κλωστή δεμένη» θα ακούσουμε τις «κούκλες να αφηγούνται παραμύθια» και θα παρακολουθήσουμε με προσοχή τους «ποντικούς της βιβλιοθήκης».

Η κυρά Αλεπού η πονηρή, ο Λύκος ο λαίμαργος και ο Γάιδαρος ο αθώος ,θα μπλέξουν όλοι μαζί σε ένα αγώνα για να δούμε ποιος θα νικήσει.

Ενός κλόουν-μάγειρας προσπαθεί να μαγειρέψει λαχανικά. Όμως τα λαχανικά επαναστατούν και τα «μαγειρέματα» ανατρέπονται με την βοήθεια των θεατών Καροτοπάντζαρο, ντοματόπρασσο, μαϊντανομαρούλι και ένα κρεμμύδι λείπει, μαγικά λόγια με μπόλικο χιούμορ.

Πάμε και αυτό το Σαββατοκύριακο να αποδράσουμε οικογενειακά, να ζήσουμε μοναδικές και χαρούμενες στιγμές, να ξεγελάσουμε τους φίλους μας, γιατί όχι πρωταπριλιά έρχεται, να γελάσουμε, να παίξουμε, να ευχαριστηθούμε τον ανοιξιάτικο καιρό και να βγούμε έξω από τα σπίτια μας.

Καλό Σαββατοκύριακο!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...