Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός economia



Τον 18ο economia Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό πραγματοποιεί το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση. Στο επίκεντρο του φετινού διαγωνισμού βρίσκονται η Τεχνολογία, η Καινοτομία και η Κοινωνική Αλλαγή.

Ο θεσμός του economia Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού ξεκίνησε το 1994 με αφορμή τον εορτασμό τότε των 60 χρόνων έκδοσης του περιοδικού Οικονομική Επιθεώρηση. Σήμερα, μετά από 17 επιτυχημένες διοργανώσεις, μπορεί να ισχυριστεί δίκαια ότι έχει επηρρεάσει θετικά μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων, διάχυτα σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας μας. Έχουν πάρει μέρος χιλιάδες νέοι και νέες, έχουν βραβευθεί εκατοντάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα με διακρίσεις και βραβεία που εντυπωσιάζουν.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενώσει τους νέους ανθρώπους που θέλουν να διακριθούν με τις επιχειρήσεις που τους αναζητούν. Στο πλαίσιο του 18ου economia τίθενται τα εξής ερωτήματα στους διαγωνιζόμενους φοιτητές:

-Ποιες πρωτοβουλίες στον χώρο της τεχνολογίας έχετε θαυμάσει;
-Ποιες προτάσεις θα είχατε να διατυπώσετε σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα;
-Πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί μεγαλύτερη διάχυση της καινοτομίας;
-Κατά πόσο θεωρείτε ότι η τεχνολογία έχει επηρεάσει τις κοινωνικές δομές;

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Αν είστε φοιτητής ή σπουδαστής οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή έχετε αποφοιτήσει μέσα στο 2011 τότε μπορείτε να συμμετέχετε στο διαγωνισμό. Επίσης, εργασίες μπορούν να υποβάλλουν Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι εργασίες μπορούν να είναι στα ελληνικά ή στα αγγλικά.

Κάθε φοιτητής ή σπουδαστής μπορεί να δώσει τη δική του/της πρωτότυπη ατομική εργασία. Επίσης, ναι, στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομαδικές εργασίες με ομάδες 2-4 ατόμων. Θα βραβευθούν 5 ατομικές και 5 ομαδικές εργασίες.

Η προθεσμία υποβολής των εργασιών λήγει στις 30 Μαρτίου 2012.

Η κυρίως εργασία δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 2.000 λέξεις. Το παράρτημα δεν έχει όριο έκτασης. Πίνακες και γραφήματα των βραβευμένων εργασιών ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται στον Τόμο των Βραβευμένων Εργασιών. Ο Τόμος των Βραβευμένων Εργασιών έπεται της αξιολόγησης και δεν την επηρεάζει.

Όλες οι βραβευμένες εργασίες θα αναρτηθούν σταδιακά στο www.economia.gr. Σε περίπτωση που κάποιος διαγωνιζόμενος δεν θέλει τη δημοσίευση της εργασίας του θα πρέπει να το δηλώσει γραπτώς μαζί με την υποβολή της εργασίας του.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές ή σπουδαστές οποιουδήποτε δημόσιου ή ιδιωτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εφόσον τα μεταπτυχιακά προγράμματα υπάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210-3314714 ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνση marketing@economia.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...