Όχι πλαστικό μπουκάλι στα παιδιά μας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει ότι η κατανάλωση από πλαστικά μπουκάλια του μωρό μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία ενός παιδιού, αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για της τοξίνες που βρέθηκαν σε μπουκάλια πλαστικά - συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, δοχεία τροφίμων και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά;

Υπάρχει έρευνας που αποκαλύπτει ότι το πλαστικό δεν είναι τόσο καλό. Σε μια μελέτη του 2009, η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι έχει δισφαινόλη. Ενα χημικό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ορισμένων πλαστικών, και μεταδίδετε σε ανθρώπους. Το BPA είναι ένα οιστρογόνο-mimiking χημικο, και έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει την αναπαραγωγική ανάπτυξη, έχει συνδεθεί με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, με τον καρκίνο και ο διαβήτη.
Η τοξίνη BPA έχει απαγορευθεί σε αρκετές χώρες όπως στον Καναδα κ.α. Επίσης οι φθαλικές ενώσεις και διοξίνες (PVC) είναι επίσης κοινές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα πλαστικά και έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο, διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος και διαταραχές συμπεριφοράς στα παιδιά.Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι όταν θερμαίνονται ορισμένα πλαστικά η ποσότητα της τοξίνης πηγαίνει στα τρόφιμά σας. Ενώ οι περισσότερες έρευνες έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο, οι γονείς πρέπει επιλέξουν προϊόντα με ανοξείδωτο χάλυβα - 100% που κρατά τα τρόφιμα ασφαλή και δεν έχει χημικές ουσίες ή αρώματα. Πάρτε για τον εαυτό σας ένα γυάλινο μπουκάλι και όχι πλαστικό μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό.
Προτιμήστε γυάλινο μπιμπερό, και γυάλινες συσκευασίες τροφίμων, κλπ. Το γυαλί είναι βαρύτερο από το πλαστικό, αλλά πολύ πιο ασφαλές.
Σιλικόνης - είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, άοσμο και μη τοξικό. Είναι καλό για την αποθήκευση των τροφίμων στην κατάψυξη, και μπορείτε επίσης να ψήσετε με αυτό.

Πολυπροπυλένιο ή πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας - Αυτά είναι ανακυκλώσιμα και κρατούν τα τρόφιμα ασφαλή και δεν περιέχουν BPA, οι φθαλικές ενώσεις ή μόλυβδο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...