Μουσικοκινητικό Σύστημα του Carl Orff

Οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ παρουσιάζουν για τη χρονιά 2011-2012 μοναδικές παιδικές παραστάσεις εμπνευσμένες και βασισμένες στο Μουσικοκινητικό Σύστημα του Carl Orff, εισάγοντας έτσι μικρούς και μεγάλους στα τρία στοιχεία της ανθρώπινης φύσης και έκφρασης: το λόγο, την κίνηση και τη μουσική ως ένα ενιαίο σύνολο επί σκηνής!
Ο Carl Orff, ο γνωστός σήμερα μουσικοσυνθέτης και μουσικοπαιδαγωγός, ξεκίνησε με την ιδέα να προσεγγίσει το στοιχειώδες, το άυλο, τη βάση στη μουσική και κατ' επέκταση στην ανθρώπινη φύση. Πολύ γρήγορα ανακαλύπτει ότι η στοιχειώδη μουσική δεν είναι ποτέ σκέτη μουσική, αλλά είναι συνδεδεμένη με την κίνηση, το χορό και την ομιλία!
Την ιδέα αυτή ασπάζονται οι ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και δημιουργούν το υλικό για τις θεατρικές παραγωγές τους, αναδεικνύοντας την Τέχνη ως μια θεραπευτική οδό, που στόχο της έχει να αναπτύξει στον άνθρωπο την επικοινωνία και κατ' επέκταση την αντίληψή του, την ικανότητά του για παιχνίδι και την κατανόηση του.
Όλες οι παραστάσεις συνδυάζουν τη ζωντανή μουσική με πληθώρα μουσικών οργάνων (κρουστά, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, καμπανούλες, φλογέρες και άλλα, αυτοσχέδια και μη, μικρά οργανάκια), την κίνηση και τη θεατρική έκφραση, ενώ έχουν έντονο βιωματικό χαρακτήρα προσκαλώντας το κοινό σε ένα καλλιτεχνικό παιχνίδι!

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ CARL ORFF:

«Ο Χαχά και η Χιχί» δύο παράξενα παιδιά ανακαλύπτουν τον σκοπό τους στη ζωή!, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, είναι ένα παιδικό έργο, εμπνευσμένο από το παραμύθι «Lαgrimas de risa» του Ισπανού Joles Sennell, σε κείμενα και σκηνοθεσία της Άννας- Σεβαστής Τζίμα. Ο Χαχά και η Χιχί είναι δυο παράξενα παιδιά που γεννήθηκαν χωρίς συναισθήματα! Μ' ένα μαγικό φίλτρο οι γονείς τους καταφέρνουν να τα γεμίσουν χαρά. Ποιός όμως θα μπορούσε να είναι ο σκοπός τους στη ζωή; Τελικά αποφασίζουν να ταξιδέψουν πάνω από τη γη μ' ένα αερόστατο, ώσπου μια απρόσμενη συνάντηση θα αλλάξει τα σχέδια τους.

«Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, είναι μια παιδική μουσική θεατρική παράσταση των Άννα Σεβαστή Τζίμα και Σύλβια Κουτσουφλάκη, σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη. Ο Πουλτσινέλα είναι μια μαριονέτα που αποφασίζει να κόψει τα σκοινιά της, για να ζήσει ελεύθερη. Παρόλο, όμως που έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα σε έναν κόσμο θλιμμένο και τρομαγμένο, με πλάσματα που έχουν βαλθεί να κάνουν τη ζωή της δύσκολη και μαύρη, καταφέρνει με τη δύναμη των ονείρων και την πίστη στον εαυτό της να κάνει τον κόσμο ξανά όμορφο και λαμπερό.

TO PAIDI KAI TO KOYDOYNAKI1
«Το παιδί και το κουδουνάκι», είναι παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι, σε διασκευή και σκηνοθεσία Άννας- Σεβαστής Τζίμα. Μια φορά και έναν καιρό ένα παιδί κρέμασε το κουδουνάκι στα κλαδιά ενός δέντρου για να κοιμηθεί. Όταν ξύπνησε το δέντρο είχε ψηλώσει και δεν μπορούσε το παιδί να το φτάσει, για να πάρει πίσω το κουδουνάκι του. Ζήτησε, λοιπόν, βοήθεια από τη φωτιά, το νερό, το βόδι, απ' την γάτα και το ποντίκι.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

Πληροφορίες
«ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣΜΕ ΒΑΣΗ
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ CARL ORFF»

«Ο Χαχά και η Χιχί» δύο παράξενα παιδιά ανακαλύπτουν τον σκοπό τους στη ζωή!
Πρεμιέρα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου
«Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος»
Πρεμιέρα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου
«Το παιδί και το κουδουνάκι»

Καλλιτεχνικός Οργανισμός
ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα
210 3464903 & 210 3464002
www.morfesekfrasis.gr
morfesekfrasis@gmail.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...