Κουκλοθέατρο

Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Είσοδος 8 ευρώ07.11.2010 έως 28.11.2010

Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30
Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010
Κουκλοθέατρο ParaMana
Παράσταση: Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο
“Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο”
Πειραματικό θέατρο σκιών με τρισδιάστατη εικόνα, ζωντανή αφήγηση και ηλεκτρονική μουσική.

"Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο" είναι μια ιστορία δανεισμένη από την λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας. Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά και έφηβους που μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του. Μέσα από τα μηνύματα της παράστασης η ομάδα θέλησε να αντλήσει και από τη θεματική του πολέμου που είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας, και να πραγματευτεί τις συνέπειες που αυτός αποφέρει.

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους, και δεν σταματούν να θέτουν ατελείωτα ερωτήματα πάνω σε θέματα υπαρξιακά και κοινωνικά Πώς μιλάς σε ένα παιδί για την ματαιότητα του πολέμου? Πως του εξηγείς το παράλογο? Το παράλογο δεν εξηγείται, δεν μπορεί να λεχτεί, οι διαστάσεις του είναι πέρα από την λογική. Όμως μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά ιστορία, να τους λέμε την αλήθεια και πάνω από όλα να τους εμφυσήσουμε ιδανικά ανώτερα, αξίες διαχρονικές, έτσι ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι από εμάς, και να δημιουργήσουν έναν κόσμο ειλικρινή, αληθινό και υγιή. Έτσι και το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο ευαισθητοποιεί τα παιδιά μιλώντας για την αγάπη, την επιμονή, την πίστη, την δυναμικότητα, την υπομονή, το κουράγιο και το θάρρος της ψυχής. Καθώς και για την κάθαρση. Η Αγάπη όλα τα μπορεί. Άλλωστε τι θα ήμασταν χωρίς αγάπη? Χρησιμοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές όπου βασικός άξονας της παράστασης είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση της σκιάς, το πειραματικό θέατρο σκιών σε συνδυασμό με προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα και η ζωντανή ηλεκτρονική μουσική και αφήγηση.

Στο τέλος κάθε παράστασης τα παιδιά προσκαλούνται πίσω από το λευκό πανί και μαθαίνουν τις τεχνικές, τις κατασκευές και τις φιγούρες, και εξοικειώνονται με το διαφορετικό αυτό είδος του Θεάτρου Σκιών, παίζοντας και ανακαλύπτοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που αυτό προσφέρει.
Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010
ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιού φτουξελευτερία
Παράσταση: Όταν η Κόκκινη Κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος
"Όταν η Κόκκινη Κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος"
Μια παράσταση που παντρεύει το κουκλοθέατρο με την αφήγηση παραμυθιού και παρουσιάζει –διασκευασμένη- τη γνωστή ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, αλλά και ένα λαϊκό παραμύθι από την Πελοπόννησο με τίτλο: «Το κεφάλι γαμπρός». Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει ο φόβος... στον κόσμο της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής.
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010
Θέατρο Σκάλα
Παράσταση: "Το Μαγεμένο Πράσινο" της Κυριακής Δοξαρά
Δύο μικρά παιδιά, η Βιβλίνα και ο Σβούρας, κατοικούν μαζί με τον εφευρέτη πατέρα τους, κύριο Σοφούκιο, σε ένα μικρό σπιτάκι στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους.
Το δάσος απειλείται από έναν πανίσχυρο εχθρό, τον Βρωμέριους Νέφους, ο οποίος θέλει να το καταστρέψει και για αυτό απαγάγει τον οικολόγο εφευρέτη Σοφούκιο.
Τα παιδιά με την βοήθεια μιας καλής μάγισσας και των ξωτικών του δάσους θα καταφέρουν να νικήσουν τον Βρωμέριους Νέφους, να ξαναβρούν τις κλεμμένες ανάσες των δέντρων και να απελευθερώσουν τον αγαπημένο πατέρα τους;

Μια Οικολογική Κούκλο - Θεατρική παράσταση με κούκλες-κουστούμια υψηλής τεχνολογίας, ρεαλιστικού μεγέθους κούκλες-παιδιά (1 μέτρο ύψος), δισδιάστατες φιγούρες με μηχανικά μέλη εμψυχούμενα αντικείμενα, σκιές και ... ένα σκηνικό που ζωντανεύει και μεταλλάσσεται καθ όλη την διάρκεια του έργου παρέα με τον ζωντανό θεατρικό ρόλο, οδηγώντας σε ένα μαγικό φινάλε!

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010
Θέατρο Κούκλας Κοκου-Μουκλό
Παράσταση: Η Φεγγαρόσουπα

Ο πονηρός μάγος ανακατεύει στο τσουκάλι τουμια νόστιμη, θαυματουργή Φεγγαρόσουπα!Μα τα ξόρκια του είναι μπαγιάτικα… Τα μαγικά του χαλασμένα… Ο βοηθός του είναι πάντα δίπλα του κάνοντας ένα σωρό γκάφες!

Ως που δύο παράξενα πλασματάκια μπλέκονται στα πόδια του… Θα καταφέρουν άραγε να μεταμορφωθούν πίνοντας τη μαγική Φεγγαρόσουπα; Μία Κωμωδία που μας μαθαίνει πως ο μεγαλύτερος θησαυρός του κάθε ενός μας κρύβεται … μέσα του! Μία ιστορία που πραγματεύεται με διακριτικότητα την έννοια της
διαφορετικότητας…


Συντελεστές της παράστασης


Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης

Εμψύχωση φιγούρας – Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα

Σύνθεση-Εκτέλεση Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης

Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης

Σχεδιασμός και κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης

Μετάφραση: Eliane Pauwels, Αναστασία Παράβα

Καλλιτεχνική επιμέλεια και διασκευή κειμένου: Μάγκη ΠούπληΣχεδιασμός και κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης

Μετάφραση: Eliane Pauwels, Αναστασία Παράβα

Καλλιτεχνική επιμέλεια και διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη

Εισαγωγικό κείμενο: Γιάννης Παπυράκης

Γράμμα πατέρα: Μάγκη Πούπλη

Φωνή Πατέρα: Νίκος Μαρτζιώκας

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας

Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video: Κώστας Στεργίου

Όταν η Κόκκινη Κλωστή χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος

Αφήγηση - κιθάρα: Κωσταντής Μιζάρας

Εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων: Αγγελική Γουναρίδη

"Το Μαγεμένο Πράσινο" της Κυριακής Δοξαρά

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κούκλες-Σκηνικά-Μουσική Επιμέλεια: Κυριακή Δοξαρά

Φωτισμοί-Τεχνολογική Σκηνογραφική Σχεδίαση: Βασίλης Ροδίτης

Εικονογράφηση παραμυθιού - Κοστούμι: Ισαβέλλα Μαυρή

Ηλεκτρικά και Φώτα: Παντελής Τερζόγλου
Η Φεγγαρόσουπα

Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Χρήστος Αυτσίδης

Μουσική :Σοφία Ταμβακοπούλου
Κούκλες Σκηνικά:Ομάδα Κοκου-Μουκλό
Φωτισμοί:Γιάννης Νερουλίδης
Εμψύχωση:Βάσω Γιαρένη – Ηρώ Θεοδώρου
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τηλ: 2103418550 , http://www.mcf.gr/
Τιμές εισιτηρίων

8€

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...