Η Επιστήμη των… Χριστουγέννων

Αυτά τα Χριστούγεννα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας παρουσιάζει πειράματα και δραστηριότητες με εορταστικό χρώμα!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Δεκεμβρίου, αλλά και στις 23, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου κατά την περίοδο των εορτών, η επίκαιρη σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων με τίτλο: «Η Επιστήμη των… Χριστουγέννων» περιλαμβάνει:

Πειράματα - Ώρα 13.30 μ.μ.
Τα πιο εντυπωσιακά πειράματα για τα μάτια σας μόνο!
Πρόκειται για μια επίδειξη πειραμάτων γεμάτη φως και μουσική!
Μεταξύ άλλων θα δείτε:
• Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα: Σας λείπει το χιόνι και η ομίχλη απ’ το γιορτινό τοπίο; Ο ξηρός πάγος μας δίνει τη λύση! Δείτε από κοντά το υλικό που παγώνει ό,τι βρεθεί στο πέρασμά του.
• Υλικό που χορεύει… στο ρυθμό της γιορτής: Μπορείτε να φανταστείτε υγρά που χορεύουν; Οι εντυπωσιακές ιδιότητες των υλικών που λικνίζονται στο ρυθμό της μουσικής!
• Πλαστικές νιφάδες που αιωρούνται: Υπάρχουν γιορτές χωρίς λίγη μαγεία; Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι νιφάδες και άλλες κατασκευές που αιωρούνται!
• Φωτάκια που ανάβουν με ένα άγγιγμα: Και τώρα το απαραίτητο φως! Ο θαυμαστός κόσμος των ηλεκτρικών φορτίων λειτουργεί με τον πιο παράξενο τρόπο!
• Πώς μιλούν οι καλικάντζαροι: Τι κάνει τη φωνή λεπτή; Πειραματισμοί με Ήλιο!
• Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που φθορίζει: Διακόσμηση που λάμπει στο σκοτάδι; Η υπεριώδης ακτινοβολία στην υπηρεσία της γιορτής!
• Τα κάλαντα με παράξενα μουσικά όργανα: Θέλετε να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι; Οι ιδιότητες του ήχου σας βοηθούν.

Δραστηριότητες - Ώρες 15:30 έως 17:30 μ.μ.
Δραστηριότητες για παιδιά από 6 έως 106 ετών!

Βοηθήστε μας να στολίσουμε την Έκθεση γιορτινά και μπείτε στο κλίμα των ημερών! Η Διαδραστική Έκθεση μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργαστήρι κατασκευών!
Μεταξύ άλλων οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:
• Χάρτη του Ουρανού: Ποια αστέρια βλέπουμε στον ουρανό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων; Φτιάχνοντας έναν απλό χάρτη του ουρανού μπορείτε να το ανακαλύψετε.
• Στολίδια τριών διαστάσεων από χαρτί: Ανακαλύψτε πώς γίνονται τα τρισδιάστατα στολίδια και φτιάξετε την πιο πρωτότυπη διακόσμηση για το σπίτι σας.
• Γεωμετρικές χιονονιφάδες: Mε τη βοήθεια γεωμετρικών σχημάτων φτιάξτε τις δικές σας συμμετρικές νιφάδες.

«Η Επιστήμη… των Χριστουγέννων» είναι η δεύτερη θεματική ενότητα της ευρύτερης σειράς πειραμάτων και δραστηριοτήτων, που θα διοργανώνει κάθε μήνα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Κάθε μήνα μια νέα ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα θα κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών!

Σημείωση: Στις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφ. Συγγρου 387
Τηλ. 210-9469600

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...