Εκδηλώσεις και δραστηριότητες Καλοκαίρι 2009!

Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο οδού Πειραιώς

Ύμνος στην σκιά!

για παιδιά 9-13 ετών

Κόστος συμμετοχής 15 €

Πληροφορίες και εγγραφές: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Μπενάκη

Καθημερινά 09.00-15.00, εκτός Σαββάτου κ΄ Κυριακής, Βασ. Σοφίας 17 & Κουμπάρη, ..: 210-3671 067-70.

Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο οδού Πειραιώς
Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009, 5-8 μ.μ.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση"Ύμνος στη σκιά"


Πολιτιστικό Πάρκο

Το ''Πολιτιστικό Πάρκο'' είναι ένας καταπράσινος χώρος γεμάτος εκπλήξεις, μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Στα 15.000 τμ των εγκαταστάσεων του Πάρκου, εδρεύει το Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας με σπάνια εκθέματα και δέχεται καθημερινά τις προγραμματισμένες επισκέψεις εκατοντάδων μαθητών, όλων των βαθμίδων, από όλη την Ελλάδα.

Μεγάλη είναι και η επισκεψιμότητα ομάδων, συλλόγων και τουριστών από όλο τον κόσμο. Μέρος των εκθεμάτων του Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας αποτελούν οι παραδοσιακές μονάδες ελαιοτριβείου, τα πέτρινα πατητήρια, οι στροφιλιές αλλά και ο εντυπωσιακός νερόμυλος και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αναπαράσταση ενός χωριού, με τα μαγαζιά επαγγελματιών μιας άλλης εποχής. Ο τσαγκάρης, ο μαραγκός, ο ράφτης, ο σιδεράς, ο πεταλωτής, ο μπαρμπέρης, η υφάντρα, ο ακονιστής και πλήθος άλλων, ζωντανεύουν στα γραφικά τους εργαστήρια.

Το ΠΟΛΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ανοίγει τώρα τις πόρτες του και τα Σαββατοκύριακα, χωρίς ανάγκη προγραμματισμού, σε εσάς που θέλετε να κάνετε μόνοι ή με τα παιδιά σας ένα ταξίδι στη λαογραφία και τον πολιτισμό της Ελλάδας ή απλά να χαρείτε την εκδρομή σας σε έναν πανέμορφο χώρο μέσα στη φύση. Έμπειροι ξεναγοί θα σας ξεναγήσουν και αν κουραστείτε, μπορείτε να απολαύσετε τη λίμνη με τα νούφαρα ή το κελάρυσμα από το ποταμάκι που διασχίζει το Πάρκο, μαζί με το αναψυκτικό, το σνακ ή τον καφέ σας.

Αλλά και για εσάς που θέλετε να αποδράσετε και να ηρεμήσετε με τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου, οι πόρτες της ανανεωμένης Βιβλιοθήκης είναι ανοιχτές - χωρίς εισιτήριο - και οι εγκαταστάσεις του Πάρκου γαλήνιες, ικανές να προσφέρουν την ηρεμία που χρειάζεστε. Στο χώρο λειτουργεί επίσης πωλητήριο έργων τέχνης, χειροποίητου κοσμήματος, μία μεγάλη συλλογή κομπολογιών αλλά και φυσικών παραδοσιακών προιόντων καλλωπισμού και διατροφής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.chrisalida.gr ή απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: (22990) 47999, 67999, 67770


Θέατρο Φούρνος

Εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης για παιδιά και ένα για τους γονείς τους, για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιουνίου-Ιουλίου 2009. Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με στόχο να συμβάλλουν στη δημιουργική έκφραση του παιδιού, στη φαντασία, ανάπτυξη της κοινωνικοποίησής τους και στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων του. Οι χώροι του θεάτρου μετατρέπονται σε θεατρικό εργαστήρι και εργαστήρι πρωτότυπων χειροποίητων ή ψηφιακών δημιουργιών.

* Θεατρικό Παιχνίδι
Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου δημιουργούν με τα παιδιά μια ιστορία την οποία στη διάρκεια των εργαστηρίων εξελίσσουν σε μικρή παράσταση. Το αποτέλεσμα της δράσης αυτής παρουσιάζεται στους γονείς το τελευταίο ημίωρο της τέταρτης συνάντησης. Το θεατρικό παιχνίδι συμβάλλει στην βελτίωση της κοινωνικότητας του παιδιού στην ανάδειξη των δεξιοτήτων του στην εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

Το θεατρικό παιχνίδι έχει δύο τμήματα Α. για παιδιά 3 - 5 ετών, Β. για παιδιά 5-8 ετών
Διάρκεια Α. 1ώρα και 20 λεπτά 4 φορές τον μήνα Β. 1ώρα και 40 λεπτά 4 φορές τον μήνα.
Αριθμός συμμετεχόντων: Α. έως 12 παιδιά Β. έως 20 παιδιά

*
Εργαστήριο Κατασκευών
Η σκηνή του θεάτρου μετατρέπειται σε εργαστήριο με πάγκους, κόλλες, χρώματα, χαρτιά, κουτάκια. Το εργαστήριο αυτό στόχο έχει την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της πειθαρχίας σε απλές κατασκευές που γίνονται από την μεταμόρφωση άχρηστων καθημερινών υλικών που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Παράλληλα στο εργαστήριο υπάρχουν υλικά για κατασκευή κούκλας, καλτσόκουκλας, καλοκαιρινά παιχνίδια κλπ

Το εργαστήριο κατασκευών έχει δύο τμήματα Α. για παιδιά 3 έως 4,5, 10-12 παιδιά. Β. για παιδιά 4,5 -8, έως 23 παιδιά. Διάρκεια: Α. 1ώρα και 20 λεπτά 4 φορές τον μήνα. Β. 1ώρα και 40 λεπτά, 4 φορές τον μήνα.

* Εργαστήριο Ρομπότ
Πρώτα βήματα κατανόησης των υπολογιστών και του προγραμματισμού με τη δημιουργία ενός ρομπότ με το έξυπνο τούβλο της Lego το Lego Mindstorms. Τα παιδιά μαθαίνουν να προγραμματίζουν το τούβλο προκειμένου με αισθητήρες κοινά τουβλάκια και άλλα στοιχεία να δημιουργήσουν ένα ρομπότ.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 7- 10 ετών
Διάρκεια: 4 συναντήσεις 1ώρα και 40 λεπτά (μία συνάντηση την εβδομάδα)
Αριθμός συμμετεχόντων Έως 15 παιδιά

* Εργαστήριο για Γονείς
«Ξύπνα το παιδί που κρύβεις μέσα σου» Μιάμιση ώρα χαλάρωσης μέσα από θεατρικό παιχνίδι ενήλικες ,τρόποι προσέγγισης της φαντασίας και δημιουργικότητας τους παιδιού για καλύτερη επικοινωνία με τον κόσμο τους.

Για δηλώσεις συμμετοχής απευθύνεστε στο Φούρνο τηλεφωνικά στο
210-6460748 ή στο mail: info[@]fournos-culture.gr
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί βάσει των συμμετοχών και των αναγκών σας.
Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168 Αθήνα 11472, www.fournos-culture.gr


Κρυψώνα

Κάθε Κυριακή η Κρυψώνα παρουσιάζει το πολυαγαπημένο λαϊκό Κυπριακό παραμύθι Ο Σπανός και ο Δράκος. Μια παράσταση που πραγματοποιείται από δύο ερμηνευτές που παίζουν εναλλασσόμενους ρόλους κι έναν μουσικό που παίζει ζωντανά ούτι, τζουμπούς, μεταλλόφωνο, καλίμπα κ.λ.π. Η Μαρίνα Βήλλου, η Φλώρα Σπύρου, εμψυχώτριες θεατρικού παιχνιδιού, και ο Δημήτρης Ματός, μουσικός, ερμηνεύουν αυτό το παραμύθι, συνδιαλέγονται με τους θεατές και στο τέλος προσκαλούν τα παιδιά-θεατές στην σκηνή να συμμετέχουν σε ιδιαιτέρως διασκεδαστικά διαδραστικά παιχνίδια, να παίξουν με διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την παράσταση, να έρθουν σε επαφή με τα μουσικά όργανα που άκουσαν κατά την διάρκεια της παρουσίασης και να μάθουν παραδοσιακούς ρυθμούς.

Κυρ. 24/5, 12:00-13:00 & 15:30-16:30 και κάθε Κυριακή μέχρι 7/6 Για μικρούς και μεγάλους
Κόστος συμμετοχής 8 ευρώ το άτομοΑπαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 213 00 40 244

Η Κρυψώνα των Παραμυθιών: Κάποιοι ήρωες παραμυθιών έχουν δραπετεύσει από τα βιβλία τους και έχουν βρει καταφύγιο στην πιο τέλεια Κρυψώνα! Ελάτε γρήγορα και εσείς να κρυφτείτε, να παίξετε και να δημιουργήσετε μαζί τους νέες περιπέτειες! Κάθε Σάββατο στις 11:00-12:30, στην Κρυψώνα θα γίνεται ένα νέο βιωματικό θεατρικό εργαστήρι στο οποίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από την δραματοποίηση, τη δημιουργική κίνηση και τα παιχνίδια μεταμφίεσης, να έρθουν σε επαφή με πολλούς χαρακτήρες παραμυθιών, να υποδυθούν τους αντίστοιχους ρόλους και στο τέλος να δημιουργήσουν μια δική τους ιστορία!

Τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν και δύο εικαστικά εργαστήρια με την Τατιάνα Σουκουρούκωφ (σκηνογράφο και ενδυματολόγο) κατά την διάρκεια των οποίων τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν σκηνικά και κοστούμια για τις ανάγκες μιας παραστάσεως έτσι ώστε στην συνέχεια να δημιουργήσουν με την βοήθεια την υπευθύνου του εργαστηρίου αυτού, το δικό τους παραμύθι το οποίο και θα παρουσιάσουν στο τέλος του εργαστηρίου αυτού.

Με την Φλώρα Σπύρου, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και την Τατιάνα Σουκουρούκωφ, σκηνογράφο και ενδυματολόγο, Για παιδιά από 4 έως και 8 χρόνων. Kάθε Σάββατο 11:00-12:30 μέχρι 13/6. Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ το μήνα. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 213 00 40 244

Με αφορμή ένα παραμύθι: Δύο εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού κατά την διάρκεια των οποίων εφαρμόζονται μέθοδοι αυτοσχεδιασμού, δραματοποίησης και σωματικής έκφρασης. Τα παιδιά μέσα από ερεθίσματα που τους δίνονται ενθαρρύνονται να μεταμορφωθούν στους ήρωες παραμυθιών που έχει επιλέξει η υπεύθυνη του εργαστηρίου Μαρίνα Βήλλου (εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού) ειδικά για την κάθε ομάδα, να δημιουργήσουν δικές τους εκδοχές ή και παραμύθια, να παίξουν με διάφορες θεματολογίες αλλά και να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα εκφραστικά μέσα όπως το σώμα, τη φωνή, τα αντικείμενα, την ομάδα, το χώρο.

Τα εργαστήρια ολοκληρώνονται την Δευτέρα 8 Ιουνίου ενώ τα παιδιά που συμμετείχαν, θα παρουσιάσουν την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 18:00 τη δική τους παράσταση με τίτλο «Το τσίρκο Κρυψώνα», χρησιμοποιώντας στοιχεία και υλικό από τα παραμύθια που δουλέψαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 213 00 40 244 ή email


Για παιδιά 5 -8 χρόνων: Κάθε Δευτέρα 17:30-19:00
Για παιδιά 9 -12 χρόνων: Κάθε Τετάρτη 17:30-19:00
Κόστος συμμετοχής 60 ευρώ τον μήνα. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 213 00 40 244

Κινητικό Παιχνίδι: Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε προνήπια και νήπια, και στο οποίο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουνε και να γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τους, να εξερευνήσουν και να δημιουργήσουν σχέσεις με άλλους μέσα από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Υπεύθυνη για το εργαστήρι αυτό είναι η Έφη Τζάκα, ψυχοθεραπεύτρια - χοροθεραπεύτρια, και μερικές από τις μεθόδους που θα εφαρμόσει στις ομάδες που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι αυτό είναι ο αυτοσχεδιασμός, το αισθησιοκινητικό, μιμητικό και συμβολικό παιχνίδι, η δραματοποίηση και η χοροθεραπεία.

Κάθε Πέμπτη 17:30-18:30 μέχρι 11/6 Για παιδιά ηλικίας 3-5 χρόνων
Κόστος συμμετοχής 60 ευρώ το μήνα. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 213 00 40 244



Κέντρο Βιωματικής και Συνεργατικής Μάθησης «Ανοιχτό Σχολείο»

Για τα παιδιά που τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού θα μείνουν στην πόλη, δημιουργήσαμε τα καλοκαιρινά μας εργαστήρια με τίτλο «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου. τι παιχνίδι θα παίξουμε απόψε;» και «Ανοίγοντας την πόρτα για το δικό μας κόσμο». Στόχος μας είναι να βγάλουμε τα παιδιά από το σπίτι και να τα βοηθήσουμε να βρουν δημιουργικούς και ευχάριστους τρόπους να αξιοποιήσουν τον ελεύθερό τους χρόνο. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες - όπως ο κινηματογράφος, η κηπουρική, το μαγείρεμα κ.τ.λ. - τα παιδιά θα διασκεδάσουν ενώ παράλληλα θα καλλιεργούνται πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή όπως η συνεργατικότητα, η συναισθηματική ευαισθητοποίηση, ο σεβασμός του εαυτού μας και των άλλων, η δημιουργικότητα.

Πρόγραμμα - Καλοκαίρι 2009

«Καθρέφτη καθρεφτάκι μου. τι παιχνίδι θα παίξουμε απόψε;» απευθύνεται σε παιδιά 6-10 ετών, 23/06/2009 - 11/07/2009 Τρ.-Πέμ. 18:00-20:00 & Σαβ. 10:00-12:00

«Ανοίγοντας την πόρτα για το δικό μας κόσμο» απευθύνεται σε παιδιά 11-13 ετών 22/06/2009 - 10/07/2009 Δευτ.-Τετ.-Παρ. 18:00-20:00

Συντονίστρια: Βαρβάρα Ρεκλείτη (ψυχολόγος) Πληροφορίες/ Εγγραφές: 210 6640433 (Τρ - Παρ 17:00-20:00)


ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Σάββατο 16/5/09 (18:30-01:00) ελάτε κοντά μας τη «Νύχτα των Μουσείων 2009» για ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές, αφηγήσεις Άντερσεν για ενήλικες, μία παράσταση για πιάνο και φωνή, happenings και μουσική. Starry Night...μία παράσταση για πιάνο και φωνή - Όταν τα έργα τέχνης ακούνε μουσική

Το φιλί στον ύπνο του αγαπημένου, οι μυστικές συναντήσεις των ερωτευμένων μέσα στη νύχτα, τα εκρηκτικά καμπαρέ του Παρισιού, η αγάπη και το μίσος, ο αποχωρισμός και τα διαμάντια, ένα παράθυρο κλεισμένο. Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ρωσία, Αμερική, Ελλάδα. Επτά χώρες, επτά σταθμοί στη Νύχτα των Μουσείων. Ένα τραγούδι για κάθε έργο τέχνης. Με μια φωνή και ένα πιάνο, η μουσική ταξιδεύει στα Μουσεία του κόσμου. Μάιρα Μηλολιδάκη, σοπράνο, Τίτος Γουβέλης, πιάνο Ώρα: 20:00 & 22:00

Τι είδε το φεγγάρι: Ιστορίες για ενήλικες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Αφήγηση Σάσα Βούλγαρη

Την ώρα που ο Θάνατος πλησιάζει ένα μικρό πουλί με το τραγούδι του τον διώχνει. Και το Αηδόνι έτσι λυτρώνει τον Αυτοκράτορα. Κι ο Βασιλιάς είναι Γυμνός! Γυμνός στην ίδια του την ματαιοδοξία, τη φιλοδοξία, την ανοησία και την ψευτιά... Δυο θαυμάσιες ιστορίες του Άντερσεν σχολιάζουν με ιδιαίτερη οξύνοια και διεισδυτικότητα τις αιώνιες αδυναμίες των ανθρώπων, με τρόπο απελπιστικά επίκαιρο! Συμμετέχει παίζοντας ζωντανά μουσική ο Σπύρος Παν με Hang ένα εξαιρετικά σπάνιο χειροποίητο μουσικό όργανο που ο ιδιαίτερος ήχος του ταιριάζει ιδανικά με τα παραμύθια. Ώρα: 21:00

Έκθεση έργων παιδικής τέχνης Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης - Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης "Μια διαρκής συνεργασία"

Την Κυριακή 17/5/2009 (11.00 - 18.00) μικροί και μεγάλοι θα ξεναγηθούν στις συλλογές του Μουσείου, την «Ημέρα των Μουσείων 2009» τα παιδιά θα παρακολουθήσουν εργαστήρια ζωγραφικής και χειροτεχνίας, θα γνωρίσουν τον Stargazer, θα μυηθούν στον κόσμο της μουσικής και θα μάθουν το Αλφαβητάρι του Μουσείου.

Οι Αυλοί των θαυμάτων: Ένα μακροβούτι στον ήχο για παιδιά και γονείς

To Μουσείο Kυκλαδικής Tέχνης προσκαλεί τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους,
να γνωρίσουν από κοντά τα πνευστά της κλασικής ορχήστρας. Πότε το κλαρινέτο το λέμε και κλαρίνο; Τι διαφορά έχει το όμποε από το φαγκότο; Πώς το ξύλο, το μέταλλο και ο έβενος μεταμορφώνονται σε ήχο; Ο αέρας στη μουσική μιλά τη δική του γλώσσα. Με σύμμαχο ένα πιάνο, σολίστες χάλκινων και ξύλινων πνευστών θα σας μιλήσουν για τις περιπέτειες του αέρα. Ώρα: 13:00 & 15:00.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, στο τηλέφωνο 210 - 7294220
(Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 13.00) 11:00

Εργαστήρια για παιδιά

1. Εικαστικό εργαστήρι με την Άντζι Καρατζά. Στις 17 Μαΐου, Ημέρα των Μουσείων, βοηθάμε τον stargazer *, να γίνει ο...σταρ του Μουσείου. Το όνομά μου είναι Gazer...Star Gazer! Με την καθοδήγηση της εικαστικού Άντζι Καρατζά, τα παιδιά θα φτιάξουν κολλάζ και ζωγραφιές με πρωταγωνιστή εμένα!

«Είμαι ένα ειδώλιο που βρίσκεται μαζί με πολλά άλλα στη συλλογή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τη διαφορά ότι είμαι πιο παλιό από τα άλλα και ότι παραχωρήθηκα με δανεισμό στο Μουσείο, από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών. Μου έδωσαν το όνομα αυτό, λόγω της έντονης κλίσης του κεφαλιού μου προς τα πίσω. Αυτό είναι κάτι που με κάνει διαφορετικό από τα άλλα ειδώλια, όπως και το γεγονός ότι τα χέρια μου δεν είναι στο σημείο της κοιλιάς. Μάλιστα, τα χέρια μου μοιάζουν περισσότερο με φτερά...Ναι! Πάντα ήθελα να μπορούσα να πετάξω, να δω τη φύση, τις σύγχρονες πόλεις αλλά και τους ανθρώπους από ψηλά!...Τους βλέπω που έρχονται και με παρατηρούν μέσα στη βιτρίνα μου και ακούω τα σχόλια που κάνουν» Ώρα: 14:00 & 17:00. Διάρκεια εργαστηρίου: 45' Για παιδιά από 6 ετών και άνω.

2. Εργαστήριο Χειροτεχνίας με τη Νιόβη. Σε προσκαλούμε να έρθεις στο Μουσείο, να τον γνωρίσεις και να φτιάξεις τον δικό σου πήλινο ‘Stargazer'. Ώρα: 12:30 & 16:30. Διάρκεια εργαστηρίου: 45' Για παιδιά από 5 - 10 ετών.

3. Εργαστήριο Ζωγραφικής με τον Διονύση Καμπόλη και την Γκέλυ Τζαμουράνη. Χάρτινες πολύχρωμες ιστορίες με έναν Star...gazer! Αφήστε την ντροπή στο σπίτι, εφοδιαστείτε με φαντασία και κέφι κι ελάτε να δημιουργήσουμε με χρωματιστά χαρτιά πολύχρωμες ιστορίες, εμπνευσμένες από έναν Star....που κοιτάει τα αστέρια. Ώρα: 11:00 & 15:00. Διάρκεια εργαστηρίου: 45'. Για παιδιά από 8 - 12 ετών

4. Μαθαίνω Παίζοντας. Η Σοφία Γιαλουράκη θα μας μάθει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από το Α έως το Ω. Ώρα: 11:30 Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες. Για παιδιά Δημοτικού

5. Αφήγηση παραμυθιών με τη Σάσα Βούλγαρη. Ιστορίες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Τι είδε το Φεγγάρι. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ο χαζό - Χανς, ο πρίγκιπας - χοιροβοσκός, το αηδόνι και μια αφελής κοτούλα που σπέρνει άθελά της τον πανικό. Αυτές κι άλλες πολλές γνωστές και...λιγότερο γνωστές ιστορίες του Άντερσεν. Ώρα: 12:00 & 14:00. Διάρκεια εργαστηρίου: 45'. Για παιδιά από 5 και άνω

Για όλα τα εργαστήρια και την παρακολούθηση της αφήγησης παραμυθιών είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων, στο τηλέφωνο 210 - 7294220
(Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 13.00)

Με τη συνεργασία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS, και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της δράσης «Πολιτιστικές Πράξεις Ένταξης» με κεντρικό σύνθημα «Έλα να μας γνωρίσεις καλύτερα», παιδιά μεταναστών θα πάρουν μέρος στα παιδικά εργαστήρια και θα ξεναγηθούν με τους γονείς τους στη γλώσσα φαρσί.

Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων

Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Τέχνης υπόσχεται ο Πολιτισμικός Οργανισμός στους πολίτες του Δήμου Αθηναίων και για το μήνα Μάιο. Η έκθεση «Από τον κλασικό μοντερνισμό στον μεταμοντερνισμό», με έργα κορυφαίων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο και σε συνδυασμό με τις άλλες εικαστικές εκδηλώσεις διευρύνει τη σχέση μας με κάθε πτυχή της τέχνης. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, ο Πολιτισμικός Οργανισμός αυτό το μήνα τιμά τον μεγάλο έλληνα ποιητή. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, το βιβλίο, πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις του Μαΐου, ενώ η «Ημέρα Ομορφιάς», ενισχύει και αναδεικνύει το γνήσιο ελληνικό κάλλος. Ο Πολυχώρος με συναυλίες και παραστάσεις θα συνεχίσει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των αθηναίων δημοτών μέχρι και τις 10 Μαΐου.

Έκθεση των Ελλήνων Μαθητών του Προγράμματος της Unilever

Στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» θα πραγματοπoιηθεί από 6 έως 17 Μαΐου η έκθεση των Ελλήνων μαθητών που έλαβαν μέρος στο, όγδοο κατά σειρά, Διεθνές Σχολικό Πρόγραμμα Τέχνης της Unilever. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 μαθητές από σχολεία και καλλιτεχνικά εργαστήρια σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ το θέμα του «Χώρος και τόπος» είναι εμπνευσμένο από το έργο της καταξιωμένης Γαλλίδας καλλιτέχνιδος Dominique Gonzalez- Foerster. Τα εκθέματα αποτελούν έργα ζωγραφικής, γλυπτά και κατασκευές των παιδιών. Η Ελαΐς-Unilever συμμετέχει στο πρόγραμμα για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Ιστορικός Τέχνης, Λουίζα Καραπιδάκη.

Έκθεση των Ελλήνων Μαθητών των Προγραμμάτων Λαϊκής Επιμόρφωσης του Δήμου Αθηναίων

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός παρουσιάζει από 20 έως 27 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο την έκθεση των μαθητών των προγραμμάτων Λαϊκής Επιμόρφωσης. Τα έργα των εκπαιδευόμενων που συμμετείχαν στα προγράμματα που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτισμικός Οργανισμός, πρωταγωνιστούν στην έκθεση και αναδεικνύουν την προσφορά του στην επιμόρφωση των σύχρονων πολιτών. Καλύπτωντας ένα ευρύ φάσμα των τομέων της Τέχνης, από την ζωγραφική, την αγιογραγία έως το παραδοσιακό κέντημα και την κατασκευή φιγούρας καραγκιόζη, τα προγράμματα εμπλουτίζονται συνεχώς, κερδίζοντας όλο και περισσότερο τον ενδιαφέρον των Αθηναίων δημοτών.

Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων: Ακαδημίας 50, Τ.Κ. 106 79 Αθήνα. Tηλεφωνικό Κέντρο: 210 36 21 601 - 210 36 30 706, www.cityofathens.gr

Το Πάσχα Της Καλλιτεχνούπολης


Η «Καλλιτεχνούπολη» γεμίζει με open δημιουργικά - εργαστήρια παιδιών το Πάσχα και παρέχει μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα τον μήνα Απρίλιο.

Kids Cooking Club - Εργαστήρι Παιδικής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Ο Chef Κυριάκος Μελάς και η παρέα του, γλυκαίνουν το Πάσχα της Καλλιτεχνούπολης και γεμίζουν τον χώρο μας με ανεξίτηλες παιδικές μνήμες και μυρωδιές.

04/4 Νηστίσιμες Λιχουδιές → Παιχνίδια γεύσης - όσφρησης , μυρωδάτα σουβλάκια , τσιπς λαχανικών συνθέτουν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα όπως υπάρχει στην φαντασία των παιδιών
11/4&13/4 Εργαστήρι Σοκολάτας → Σοκολατένια αβγουλάκια καλουπώνονται στο δικό μας εργοστάσιο σοκολάτας και γεμίζονται με λαχταριστές εκπλήξεις
14/4 & 15/4 Πολύχρωμα Τσουρέκια → Τσουρεκάκια ζυμώνονται με την παραδοσιακή συνταγή της Κερκυραϊκής Κολομπίνας πλέκοντας κοτσίδες , λαγούς και.. ότι τραβάει η όρεξη μας
25/4 Αλμυρά Πουγκάκια → Λαδώστε τραγανιστά φύλλα κρούστας , γεμίστε τα, ψήστε την αλμυρή συνταγή και....προσοχή! Μη μας ξεχειλίσουν! Αν συμβεί θα ναι πεντανόστιμο
Πρωί 11 π.μ. (3,5-6 ετών), 12.30 μ.μ. (6-12 ετών) διάρκεια 100 λεπτά

Εργαστήριο Παιδικής Δραματοποίησης - Θεάτρου Drama in Education

04/4 «O ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ » του Αντουάν ντε Σαιντ -Εξυπερύ :
Παιχνίδια ενεργοποίησης τεχνική παρακολούθησης σκέψης και
δυναμικών εικόνων ( image theatre )
11/4 «TΑ ΕΑΡΙΝΑ» Τα Πασχαλινά Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και άρθρα λαογραφίας :Επαφή με τις παραδοσιακές προαισθητικές μορφές θεάτρου
Το δράμα απευθύνεται σε παιδιά 7 - 13 ετών Πρωί 12 μ.μ. διάρκεια 60 λεπτά

11-4 Εργαστήρι Λάσπης: Πασχαλινά ολόγλυφα καλαθάκια γεμάτα αυγά και όλα από φυσικό πηλό + Εργαστήρι Μουσικού Παιχνιδιού: όπου τα «Λαζαράκια» από τα Έθιμα και Παράδοση ζωντανεύουν με ήχους και κίνηση. Πρωϊ 10.00 π.μ. Διάρκεια 120 λεπτών ηλικίες 3 - 6 χρονών και 7 - 12 χρονών

13-4 Μεγάλη Δευτέρα: Εργαστήρι Αλατοζωγραφικής: Κρυστάλλινα αυγουλάκια στολισμένα με αλάτι συνθέτουν το πασχαλινό μας mobile + Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού: κινητική αναπαράσταση της Κυριακής του Πάσχα σε ένα ανοιξιάτικο τοπίο με παιχνίδια ρόλων.
Πρωϊ 10.00 π.μ. Διάρκεια 120 λεπτών ηλικίες 3 - 6 χρονών και 7 - 12 χρονών
Απόγευμα 18.00 μ.μ. ηλικίες 3 - 6

14-4 Μεγάλη Τρίτη: Εργαστήρι Mobile: Η οικογένεια των αυγών ντυμένη με υφάσματα, πούλιες και πετρούλες αιωρείται πάνω σε κορδέλες + Εργαστήρι Έθιμα και Παραδόσεις: «Πού πήγαν τα αυγά;» Ίσως έτρεξαν σε κουταλομαχίες! Με μουσικούς βηματισμούς και σκόνταψαν στο Εργαστήρι Οπτικής: που θα κρυφοκοιτάξουν τον γίγαντα των αυγών....
Πρωϊ 10.00 π.μ. Διάρκεια 120 λεπτών ηλικίες 3 - 6 χρονών και 7 - 12 χρονών

15-4 Μεγάλη Τετάρτη Εργαστήρι Παντομίμας: «Τα ζωηρά κοκοράκια και ο λαγός», συναντήθηκαν στο χορό της φάρμας και όλοι νοιώσανε πόσο υπέροχη είναι η «συγγνώμη», συναισθήματα - έκφραση + Εργαστήρι Λαχανικών: Κατασκευές με πιάτα και πατάτες δίνουν μορφή στους ήρωες της παντομίμας στην ιστορία της «συγγνώμης».
Πρωϊ 10.00 π.μ. Διάρκεια 120 λεπτών ηλικίες 3 - 6 χρονών και 7 - 12 χρονών.
Απόγευμα 18.15 - 20,15 μ.μ. ηλικίες 3 - 6 χρονών

21-4 Τρίτη του Πάσχα Εργαστήρι Χαρτοπλεκτικής: Πλέκουμε τα μαγιάτικα στεφάνια μας με πολύχρωμες κλωστές και χειροποίητα λουλούδια + Εργαστήρι Ψυχοκινητικών Παιχνιδιών: Με τον αγώνα των σαλιγκαριών και τα εργατικά μυρμήγκια...
Πρωϊ 10.00 π.μ. Διάρκεια 120 λεπτών ηλικίες 7 - 12 χρονών
Απόγευμα 18.00 μ.μ. ηλικίες 7 - 12 χρονών

22-4 Τετάρτη του Πάσχα. Εργαστήρι Ζυμαριού: Πλάθουμε ζύμη αλατιού και δημιουργούμε τα σκαντζοχοιράκια της Άνοιξης + Εργαστήρι Σωματικής Ενέργειας: Τσουβαλοδρομίες και κρυμμένα δώρα μας περιμένουν να τα μαντέψουμε!
Πρωϊ 10.00 π.μ. Διάρκεια 120 λεπτών ηλικίες 3 - 6 χρονών και 7 - 12 χρονών (Απόγευμα 18.00 ηλικίες 3 - 6 χρονών και 7 - 12 χρονών

24-4 Παρασκευή του Πάσχα. Εργαστήρι Κούκλας Marota: Ανακυκλώνουμε εφημερίδες και τις μεταμορφώνουμε σε ήρωες των παραμυθιών + Εργαστήρι Κουκλοθεάτρου: Πόσο ζωντανεύουμε τις κούκλες μας στην δική μας μαγεία του μύθου;
Πρωϊ 10.00 π.μ. Διάρκεια 120 λεπτών. ηλικίες 3 - 6 χρονών και 7 - 12 χρονών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Για τη συμμετοχή στα open εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής το αργότερο 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής κάθε εργαστηρίου τηλεφωνικώς ή μέσω Διαδικτύου. Κάθε μήνα θα διεξάγονται νέα προγράμματα για τα οποία θα μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας ή τηλεφωνικώς 18.00 - 20.00 καθημερινά.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ - Πρότυπο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Δημητρίου Ράλλη 104 & Αντωνίου Θεοχάρη Πειραιάς - Καλλίπολη Τ.Κ. 18539
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Μελά Γ. Μαρία Τηλ. επικοινωνίας: 210-4514888 & 6937425204
www.kallitexnoupoli.gr Kallitexnoupoli(at)gmail.com


Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Το Μουσείο Συναισθημάτων τη περίοδο των σχολικών διακοπών του Πάσχα θα είναι ανοιχτό και τις καθημερινές για τους ελεύθερους επισκέπτες για να παίξουν στην έκθεση: «Οι θησαυροί που κρύβω μέσα μου» και να συμμετέχουν σε πασχαλινά εργαστήρια του μουσείου. (το μουσείο θα παραμείνει κλειστό μόνο στις επίσημες αργίες)

«Τα μαγικά αυγά έχουν συναισθήματα«Ένα αυγό με συναισθήματα!!!» «Τα μαγικά αυγά»

Στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών εκεί όπου καθετί φανταστικό συμβαίνει, τα αυγά μπορεί να έχουν συναισθήματα και να είναι μαγικά! Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε ένα παραμύθι γιατί... χωρίς παραμύθια μαγικά δεν γίνονται! Πρόκειται για ένα πασχαλινό εργαστήρι μυθοπλασίας όπου μικροί και μεγάλοι μαζί θα φτιάξουμε ένα παραμύθι και έπειτα θα στολίσουμε το αυγό μας με... συναισθήματα!

ημερομηνίες: 13, 14, 15, 16 Απριλίου, έναρξη: 1:00μ.μ., ηλικίες παιδιών: 6-12 χρονών, είσοδος: 7ευρώ

«..πάλι η Άνοιξη θα ανθίσει

Ελάτε να φτιάξουμε ένα παραμύθι για να υποδεχτούμε την Άνοιξη! και έπειτα μπορούμε να στολίσουμε ένα μικρό βάζο για να φιλοξενήσουμε τα πρώτα της λουλούδια!

ημερομηνίες: 21, 22, 23, 24 Απριλίου, έναρξη: 1:00μ.μ. ηλικίες παιδιών: 6-12 χρονών, είσοδος: 7ευρώ

Κουταλοθέατρο: Μαγειρεύοντας Ιστορίες

Μια νέα διαδραστική κουταλοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους! Οι διάσημοι σεφ του Μουσείου Συναισθημάτων η Φαρίνα Μαρινάρο και ο Ζαν Μπώλ Μαρινάρο αυτή τη φορά μας υποδέχονται στο σπίτι τους για να φτιάξουμε μαζί τους νέες πεντανόστιμες ιστορίες με τους ήρωες της έκθεσης: τον Πέτρο, την Άννα, την οικογένεια τους και τους φίλους τους. Τα υλικά μας: φαντασία, συναισθήματα, αντιδράσει, κουτάλες και μια... μπουγάδα!

Σάββατα: 11/4, 25/4, 2/5, 16/5, 13/6, Κυριακές: 12/4, 3/5, 17/5, 14/6

Ώρα έναρξης: 1:00μ.μ., Ηλικίες: 4-94 ετών!

Μικρές ιστορίες για τα συναισθήματα «Το κόκκινο δοχείο του Θυμού»

Στο Μουσείο Συναισθημάτων τα παραμύθια γίνονται αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τo συναίσθημα του θυμού και για να παίξουμε μικροί και μεγάλοι μαζί ένα εικαστικό παιχνίδι!

Κυριακές: 5/4 για ενήλικες και παιδιά (από 6-12 ετών), Ώρα έναρξης: 1:00 μ.μ., Είσοδος: 7 ευρώ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, Τηλ: 210 9218329
Καρατζά 7, 117 41 Φιλοπάππου,
http://mce.gr


Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press

Comicdom Con Athens 2009!

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press σας προσκαλούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Απριλίου 2009, στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), για ένα ακόμη διήμερο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα comics και τη δημιουργία τους, με εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, προβολές, παρουσιάσεις νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς.

Φέτος, το Comicdom Con Athens εντάσσει στο πρόγραμμά του και εργαστήριο για παιδιά! Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Comicdom Press με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο εξοικείωσης των παιδιών με τα comics, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι! Αμέσως μετά θα προβληθεί και η δημοφιλής ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, The Incredibles.

Είσοδος ελεύθερη

www.comicdom-con.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...