Όλα τα βασικά για το twitter

Όλοι όσοι ανοίγουν έναν καινούριο λογαριασμό στο twitter μπερδεύονται και στην αρχή δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί.
Πρόσφατα μάλιστα το κοινωνικό δίκτυο έκανε και κάποιες αλλαγές μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο τους χρήστες του. Το mediagate.gr ετοίμασε για εσάς έναν «οδηγό» με όλα τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε για να tweetάρετε χωρίς να μπερδεύεστε!Tweet λέγεται το κείμενο που βάλαμε εμείς ή κάποιος άλλος στο twitter και το γράφουμε κάτω από το «what's happening» μέσα στο κουτάκι!

Timeline είναι η αρχική σελίδα μας όπου διαβάζουμε όλα τα σχόλια όσων ακολουθούμε.Followers είναι όσοι μας ακολουθούν (διαβάζουν τα μηνύματα που γράφουμε).Following είναι όσοι ακολουθούμε εμείς (διαβάζουμε στο timeline αυτά που γράφουν).
Retweet πατάμε κάτω από το κείμενο που διαβάσαμε όταν θέλουμε να το αναδημοιεύσουμε αναφέροντας ποιος το είπε!

Για να απαντήσουμε σε κάποιον βάζουμε το @ μπροστά από το username του ή πατάμε στο βελάκι δίπλα στο tweet του.
Βάζουμε #θέμα όταν θέλουμε να πούμε κάτι για ένα συγκεκριμένο θέμα. (π.χ Κάνει πολύ κρύο σήμερα #kairos)Για να στείλουμε μήνυμα που θέλουμε να το διαβάσει μόνο ένας παραλήπτης του το στέλνουμε με direct message από τα messages.
Στο activity βλέπουμε τι κάνουν όσι ακολουθούμε δηλαδή ποιους ακολούθησαν ή τι έκαναν retweet.Στο @username μας π.χ, για εμάς @mediagate διαβάζουμε τι μας έχει γράψει κάποιος ή αν μας έκανε retweet!Τα trends είναι οι πιο δημοφιλείς εκφράσεις στο twitter τη στιγμή που είμαστε μέσα! Δηλαδή αυτές που έχουν γραφτεί πιο πολύ!Κάθε tweet χωράει μόνο 140 χαρακτήρεςοπότε μην "ξανοίγεστε"!!!
Καλά τιτιβίσματα!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...