Ο Φασουλής και ο Καλικάντζαρος

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΧΑΝΘ
www.puppetry.gr
«Ο Φασουλής και ο Καλικάντζαρος»

Κάθε Κυριακή στις 12.00
Παίζουν: Λίτσα και Χριστίνα Μπήτιου

Τηλ. επικοινωνίας: 6936985171 ή της ΧΑΝΘ 2310 241007
Γενική είσοδος: 6€

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
Είναι μια σπονδυλωτή παράσταση διασκευασμένη από τον Μ.Χατζάκη που αντλεί τα θέματά της από τον πακτωλό των χριστουγεννιάτικων παραδόσεών μας. Με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο η λαϊκή φαντασία συλλαμβάνει τη δυϊκή σχέση του καλού και του κακού. Στο μεγαλείο της θείας γέννησης αντιπαραβάλλει τις σκοτεινές μορφές των καλικαντζαραίων. Η ομορφιά και η απόλυτη αθωότητα από τη μια, η πονηριά και η ασκήμια από την άλλη.

► Στο πρώτο επεισόδιο η Μάρω, ευγενική κι αραχνοΰφαντη, δέχεται την επίθεση του Καλικάντζαρου που θέλει να την παντρευτεί.
► Στο δεύτερο επεισόδιο η γιαγιά Καλή ξεγελιέται από τον «ξορκισμένο» και βγαίνει απ’ το καλύβι της προτού λαλήσουν τα κοκόρια. Πάντα όμως, κι αυτό έχει σημασία, η εξυπνάδα και η πίστη των ανθρώπων βρίσκουν τον τρόπο να νικήσουνε τα πάσης φύσεως παγανά.

Ο Φασουλής και ο Ρεβίθης, ήρωες κλασικοί του λαϊκού κουκλοθεάτρου μας, ακάλεστοι αλλά όχι παράταιροι και με το δικαίωμα της παράδοσης εισχωρήσανε στα ιστορήματα μας. Η γλαφυρή τους παρουσία όχι μόνο δεν έβλαψε, αλλά απογείωσε το δραματικό τους χαρακτήρα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...