Ο Αλί Μπαμπάς

Τύπος παιχνιδιού: Συγκέντρωση

ηλικία: 7-12

Αριθμός συμμετεχόντων: 8-20

Υλικά: Κανένα

Εξήγηση: ο Αλί Μπαμπάς
είναι είδος μιας φυσικής έκδοσης ενός τραγουδιού στον ομόδικο κύκλο της τάξης
το πρώτο παιδί κάνει μια κίνηση, και το επόμενο παιδί έρχεται σε μια γραμμή αργότερα με την πρώτη κίνηση, ενώ το πρώτο παιδί κάνει την επόμενη κίνηση. Το παιχνίδι σταματά όταν το κάνει επιτυχώς την πρώτη κίνηση γύρω από τον κύκλο στο πρώτο παιδί.

Πώς να παίζεται : Όλοι τα παιδιά κάθονται σε έναν κύκλο. Το πρώτο παιδί που λέγετε ηγέτης αρχίζει, να λέει " ο Αλί Μπαμπάς και οι σαράντα κλέφτες" κάνοντας μια επαναλαμβανόμενη κίνηση (χτύπημα, θόρυβο) με τα χέρια του. Μόλις τελειώσει τη φράση, " ο Αλί Μπαμπάς και οι σαράντα κλέφτες " ξεκινά το δεύτερο παιδί και παίρνει την πρώτη κίνηση του ηγέτη, λέγοντας τη φράση " οι Αλί Μπαμπάδες ". Ο ηγέτης λέει τώρα το " Αλί Μπαμπάς ‘ για δεύτερη φορά, με μια νέα κίνηση χεριών, έτσι ο δεύτερο παιδί πρέπει ακόμα να παρακολουθήσει τον ηγέτη που – θα πρέπει να αναπαραγάγει κάθε νέα κίνηση καθώς ο ηγέτης τελειώνει. Οι κινήσεις ταξιδεύουν γύρω από τον κύκλο με αυτό τον τρόπο, με τον ηγέτη που βρίσκει μια νέα κίνηση κάθε φορά που λέει το " ο Αλί Μπαμπάς ‘ έως ότου φθάνει η πρώτη κίνηση στον ηγέτη. Δηλαδή ο ηγέτης βλέπει το ο παιδί στο αριστερά του που κάνει την πρώτη κίνηση που έκανε, και έτσι ακολουθεί κατευθείαν τον κύκλο έως ότου έχει επαναλάβει το τελευταίο πρόσωπο την τελευταία κίνηση.
Ο ηγέτης πρέπει να σιγουρευτεί για κάθε κίνηση που κάνει να είναι διαφορετική από αυτές δεδομένου μια επανάληψη προκαλεί τη σύγχυση.

1 comment:

Andria said...

Πολύ χρήσιμο και όμορφο το blog σου! Να είσαι καλά! Χρόνια πολλά και δημιουργικά!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...