Μουσικη έκφρασης

Καμαγιάννη – Αγαλιανού
«Το Ρόδι», 19.10
Αρχίζει στις 7.30 μ.μ. το τρίωρο βιωματικό σεμινάριο μουσικής έκφρασης από τη συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγό Σοφία Καμαγιάννη, σε συνεργασία (μια φορά το δίμηνο) με τη μουσικοπαιδαγωγό και καθηγήτρια σωματικής αγωγής Ολυμπία Αγαλιανού, που θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερη και τελευταία Πέμπτη τον μήνα στον παιδικό σταθμό «Το Ρόδι» (Πατρών Κλάους 10, Πετρωτό).

Μέσα από τις διαφορετικές μουσικές δράσεις θα εξερευνήσουμε με ποιους τρόπους τα όργανα (κρουστά και μελωδικά), οι φωνές και το σώμα μπορούν να συμβάλλουν στην προσωπική και ομαδική μουσική έκφραση και δημιουργία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικότητες όπως μουσικοί, παιδαγωγοί, ηθοποιοί, χορευτές, σε φοιτητές αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα με το αν έχουν ή όχι μουσικές γνώσεις.Η Σοφία Καμαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, κλασσικά κρουστά, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο και σύγχρονη σύνθεση (MMus,Goldsmiths College – University of London). Έχει λάβει μέρος σε πολλά μουσικά σχήματα και παραστάσεις (πιάνο, ενορχήστρωση). Έργα της (μουσικής δωματίου ή ηλεκτροακουστικα) έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ. Έχει γράψει τραγούδια, μουσική για’ θέατρο, για ταινίες μικρού μήκους και για πολύτεχνες παραστάσεις. Την περίοδο 2003-2009 ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στην ΕΡΤ (Τρίτο Πρόγραμμα, «21ος -Τάσεις και Πειραματισμοί)» και υπεύθυνη παρουσίασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ. “Εχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς ως μουσικοπαιδαγωγός. Ειδικότερα το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται σε ομαδικές δράσεις μουσικής έκφρασης.

Η Ολυμπία Αγαλιανού είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ. Απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff. Τελειόφοιτη χοροθεραπεύτρια. Υποψήφια διδάκτωρ στο Φ.Π.Ψ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκικητικής αγωγής στο Orff Institute και σεμινάρια χορού και θεάτρου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει διδάξει σε προγράμματα των Πανεπιστημίων Dortmund και Bohum, στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας, σε ΠΕΚ και άλλα επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών από το 1994 μέχρι σήμερα. Έχει συνεργασθεί ως χορογράφος με το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, τη «ΣΠΙΖΑ», «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και ανεξάρτητους παραγωγούς. Συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα των βιβλίων Φυσικής Αγωγής Α’ – Δ’ τάξεων του Δημοτικού. Διδάσκει στη Δ. Στράτου, στην επιμόρφωση της Σχολής Μωραΐτη και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 6973473210 (ώρες 21.00-23.00 εκτός Δευτέρας)

Ηλεκτρονική επικοινωνία : dina vlahopoulou@yahoo.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...