Η Μικρή Νεράιδα

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή
Το Δημοτικό Κουκλοθέατρο – Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ με εμψυχωτή τον κ. Νίκο Τζίκα, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ώρα 5.30 μ.μ, δίνει παραστάσεις μαριονέτας στις μόνιμες εγκαταστάσεις στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48).
Παρουσιάζεται το παραμύθι « Η μικρή νεράιδα », μια ιστορία που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον κ. Νίκο Τζίκα και προσαρμόστηκε κατάλληλα ώστε να ζωντανέψει με επιτυχία τη διάθεση των μικρών θεατών, στη σκηνή του θεάτρου κούκλας. Η αφήγηση ντύνεται με τη μουσική υπόκρουση της κιθάρας του και καλεί τα παιδιά-θεατές να συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη του παραμυθιού.
Το κουκλοθέατρο είναι ένα είδος παιδικού παιχνιδιού με τη μικροσκοπική του σκηνή και τα αντικείμενά της. Ένας μικρόκοσμος, μια δεύτερη κατάσταση, που ξεκινώντας από την πραγματικότητα κινείται στο χώρο του φανταστικού. Η μεγάλη παιδαγωγική αξία του θεάτρου κούκλας αλλά και η συμβουλή του στην καλλιέργεια της παιδικής φαντασίας και στην ανάπτυξη της σκέψης έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί από ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς ειδικούς του θεάτρου και καλλιτέχνες.
Όλες οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε μαθητές Δημοτικού. Η συμμετοχή τους είναι ελεύθερη.
Κάθε Δευτέρα και κατόπιν συνεννοήσεως, δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία.
Πληροφορίες : Π.Ο.Δ.Τ. 24310-76613, Δημοτικό Κουκλοθέατρο-Δημοτικό Θέατρο Σκιών 24310-73066

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...