Κουκλοθέατρο και Παντομίμα στο Κιλκίς

Ο Juanjo Corrales, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, το οποίο φέτος συμπλήρωσε 11 χρόνια ζωής, μιλάει ως "πατέρας" του θεσμού παραλληλίζοντάς τον με ένα παιδί " Το παιδί μας" για να το καμαρώσουμε, χρειάζεται να το αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια και αγάπη", αναφέρει χαρακτηριστικά.
" Το κουκλοθέατρο προσελκύει παιδιά και ενήλικους, όχι νοσταλγούς αλλά πραγματικούς θεατρόφιλους, οπαδούς του ιδιαίτερου και πλούσιου κόσμου του.
Στα χρονικά του φεστιβάλ του Κιλκίς έχουμε δώσει πολλά δείγματα για το υψηλό και πολύπλευρο επίπεδο της τέχνης αυτής, που για πολλούς Έλληνες είναι ακόμα άγνωστο, και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε"Πώς γεννήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς ; " Ήταν καρπός μιας δυνατής επιθυμίας να δημιουργήσουμε το καινούργιο και να το βάλουμε στη ζωή για να μεγαλώσει και να γίνει σημαντικό".
Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ίσως τότε, πριν από έντεκα χρόνια, ότι η πόλη του Κιλκίς θα αγκάλιαζε και θα μεγάλωνε αυτό το φεστιβάλ.
Βέβαια, από την αρχή επιθυμούσαμε πολύ να υπάρξει το φεστιβάλ, άτομα που ήξεραν να τοποθετήσουν πολιτικά το ζήτημα και μαζί και εγώ που το υλοποίησα.
Για την επιβίωση του πολιτισμού είναι αναγκαία μια καθαρή πολιτική προθυμία και θέληση. Δύο είναι οι δομές του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα.
Η μία είναι το ελληνικό παράρτημα της UNIMA, που είναι ένας διεθνής σύλλογος κουκλοπαικτών ενταγμένος στην UNESCO.
Φιλοδοξούμε να είμαστε και εμείς σε αυτή την κατηγορία σαν φεστιβάλ, με τις δυνατότητες και τα μέσα που έχουμε για την αναβάθμιση του επαγγελματικού επιπέδου του κλάδου με τη συνεχή κατάρτιση καλλιτεχνών, με ιδιαίτερες προτάσεις και με την προώθηση των ελληνικών παραγωγών.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...