Ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου

Για τα παιδιά η επαφή με τη θάλασσα είναι τρόπος ζωής – μέσα απ αυτήν ψυχαγωγούνται, μορφώνονται, αθλούνται. Η ευαισθητοποίησή τους πάνω στα θέματα της προστασίας του θαλάσσιου πλούτου έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο γιατί αφορά ένα στοιχείο εξαιρετικά πολύτιμο για τα ίδια αλλά κυρίως γιατί τα παιδιά αποτελούν το επίκεντρο κάθε περιβαλλοντικής προσπάθειας με προοπτική στο μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη συνεχή υποβάθμιση που υφίσταται το θαλάσσιο οικοσύστημα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ανθρώπινης δραστηριότητας, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και το ΟΙΚΑΔΕ το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ διοργανώνουν τη σχολική χρονιά 2009-2010 Καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα:
«Ο βυθός μέσα από τη μάσκα μου…»

Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την αξία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, τους κινδύνους που την απειλούν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατέψουμε τα ευαίσθητα θαλάσσια οικοσυστήματα. Τα παιδιά επιστρατεύοντας την ευαισθησία, τη φαντασία και την αγάπη τους για τη θάλασσα θα φιλοτεχνήσουν ζωγραφικά και φωτογραφικά έργα εμπνευσμένα από το πολύτιμο υγρό στοιχείο και θα εκφράσουν με τον δικό τους τρόπο την επιθυμία τους για προστασία του υπέροχου θαλάσσιου κόσμου.

Τα έργα ζωγραφικής και οι φωτογραφίες των νέων θα παρουσιαστούν τον Απρίλιο του 2010 σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο της Αθήνας σε μία 4ημερη έκθεση ανοιχτή στο ευρύ κοινό, την οποία θα μπορούν να επισκεφθούν τόσο οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, οι φίλοι και συγγενείς τους όσο και μαθητές από διάφορα σχολεία.
Μια επιτροπή αποτελούμενη από καλλιτέχνες θα επιλέξει και θα βραβεύσει σε κάθε κατηγορία τα έργα που θα ξεχωρίζουν από άποψη φαντασίας και καλλιτεχνικής δημιουργικότητας .
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης.

Στο www.medsos.gr θα βρείτε την αίτηση συμμετοχής που πρέπει να συμπληρώσετε και να την στείλετε ηλεκτρονική διεύθυνση info@medsos.gr

Δηλώσεις συμμετοχής:
Τα σχολεία και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που θα λάβουν μέρος πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα έως τις 25 Νοεμβρίου 2009 με τους εξής τρόπους:
* ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@medsos.gr
* ταχυδρομικά στη διεύθυνση Μαμάη 3, Αθήνα 10440
* στα fax: 2108228795, 2108253435.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...